noodverordening rondom eagles zwolle

Burgemeester Andries Heidema heeft voor aanstaand weekend, wanneer Go Ahead Eagles speelt tegen FC Zwolle, een noodverordening uitgevaardigd. Dit om te voorkomen dat supporters van FC Zwolle zonder de ‘verplichte bus/toegangskaart combi’ het Deventer grondgebied kunnen betreden. Ook wordt het tijdelijk mogelijk om preventief te fouilleren.

De burgemeester wil voorkomen dat supporters van beide clubs de confrontatie aangaan, zodat er zondag een sportieve wedstrijd gespeeld kan worden zonder incidenten. De noodverordening geldt van vrijdag 25 november 20.00 uur tot zondag 27 november 24.00 uur.

Om preventief fouilleren mogelijk te maken, heeft de burgemeester het Deventer grondgebied tijdelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit besluit geldt net als de noodverordening van vrijdag 25 november 20.00 uur tot zondag 27 november 24.00 uur.

De politie heeft dan, in opdracht van de Officier van Justitie, de mogelijkheid om preventief te fouilleren. Deze bevoegdheid zal selectief worden gebruikt bij die personen die hier op basis van hun gedrag aanleiding voor geven. Overige voetballiefhebbers ondervinden hiervan geen hinder.

In de noodverordening is tevens opgenomen dat er op zondag 27 november tot 13.00 uur geen alcohol geschonken mag worden door de horeca in de binnenstad en de directe omgeving van de binnenstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.