Home / archiefcentraal / n35 tussen zwolle en wijthmen niet verlegd

n35 tussen zwolle en wijthmen niet verlegd

Door te kiezen voor de korte variant wordt het rijksmonument Soeslo zoveel mogelijk ontzien, worden er zo min mogelijk agrarische bedrijven doorsneden en zijn de kosten lager.

De N35 tussen de kruispunten Oldeneelallee in Zwolle en de Koelmansstraat bij Wijthmen is nu ingericht als één rijbaan met twee rijstroken met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Om de doorstroming en de verkeersveiligheid op dit tracé te verbeteren, willen het Rijk en de provincie Overijssel deze rijksweg opwaarderen.

Een nadeel van de korte variant is dat het dorpsplan Wijthmen niet volledig kan worden uitgevoerd. De essentiële onderdelen kunnen volgens Rijkswaterstaat wel uitgevoerd worden. Daarom weegt dit nadeel niet op tegen de voordelen van de korte variant. Hoewel de voorkeursvariant minder gunstig is voor het dorpsplan, verbetert ook in deze variant de situatie in Wijthmen. Bij beide varianten komt de N35 verder van het dorp te liggen.

Rijkswaterstaat gaat de komende periode het ontwerp verder uitwerken en de kosten bekijken om te zien of deze overeenkomen met het budget. De verwachting is dat het Ontwerp-tracébesluit (OTB) en de Milieueffectrapportage (MER) medio 2012 zijn in te zien. De uitvoering van de werkzaamheden staan gepland in 2013 en 2014.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.