meidoornhaag t natuurlijk huus in ere hersteld

Een meidoornhaag aan de Hogebroeksweg in Raalte wordt op dit moment in authentieke staat teruggebracht. Met hulp van de stichting Kostbaar Salland, Staatsbosbheer en leerlingen van AOC De Groene Welle kan ’t Natuurlijk Huus die klus klaren.

Kostbaar Salland wil authentieke landschapselementen in Salland behouden of herstellen. De haag langs het land bij ’t Natuurlijk Huus is zo’n authentieke meidoornhaag, een natuurlijke afrastering tussen twee weilanden in het glooiende landschap. Maar die haag was vol komen staan met braam en vlier, twee struikgewassen die meidoorn en sleedoorn overwoekeren.

Leerlingen van het agrarisch opleidingcentrum De Groene Welle in Zwolle zijn vrijdag begonnen met het verwijderen van braam en vlier. Volgende week wordt dat werk afgerond, daarna komt er nieuwe inplant via Staatsbosbeheer, die leveren speciaal authentiek pootgoed. Honderden stuks meidoorn, sleedoorn en hondsroos gaan de gaten vullen die door het snoeiwerk in de haag ontstonden. ’t Natuurlijk Huus werkt graag samen met studenten, om ze op die manier in contact te laten komen met de visie van ’t Huus.

Een flink deel van de verwijderde bramen is overigens teruggeplaatst langs het recreatieve fietspad waaraan ’t Natuurlijk Huus ligt. Dat wordt straks een heel gezond fietspad. Want tijdens boomplantdag twee jaar geleden heeft hovenier Binnenpoorte daar ook al zeven fruitbomen neer gezet. Passanten mogen straks als onderbreking van een wandeling of fietstocht zowel fruit als bramen plukken. ’t Natuurlijk Huus zou het mooi vinden als meer bewoners van het platteland vruchtdragende planten langs hun wegen zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.