lezing natuurlijke ingrepen in een bijenvolk

Hoe kun je op een zo natuurlijk mogelijke manier ingrijpen in je bijenvolk? Albert Müller geeft daarover op 30 november een lezing in ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Wegens verwachte belangstelling is opgeven vooraf noodzakelijk.

Vorig jaar hield biologisch-dynamisch imker Albert Müller, verbonden aan het Duitse onderzoeksinstituut Fischermuhle, een lezing over natuurlijk imkeren en sprak daarin over de natuurlijke cyclus van de bij. De interesse was zo groot dat er een extra avond werd uitgeschreven. Voor de imkerverenigingen van Salland is dat reden ook dit keer het initiatief van Janet Knol, zij is imker bij ’t Natuurlijk Huus, te ondersteunen.

Het thema dit jaar sluit aan bij de praktijk van alledag van de imker: hoe kun je zo natuurlijk mogelijk omgaan met de momenten waarop ingegrepen wordt in een bijenvolk. Het gaat in deze lezing om de voorjaarsinspectie, het zwermen, de bestrijding van de varroamijt, het inwinteren. De vraag die tijdens de lezing aan de orde komt is hoe je die ingrepen anders dan regulier, maar juist natuurlijk kunt doen.

Ongetwijfeld komen dan ook de door Albert gebruikte imker materialen zoals ramen, huisvesting, standplaats naast zijn bedrijfsmethode aan de orde.

De lezing op 30 november begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. De kosten, inclusief koffie, zijn 7,50 euro. Opgeven kan bij janetknol@home.nl onder vermelding van ‘lezing 30 nov.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.