Home / archiefcentraal / leontien ladies ride op 3 juni in raalte

leontien ladies ride op 3 juni in raalte

Het fietsevenement Leontien Ladies Ride komt op zondag 3 juni naar Raalte. Leontien is verheugd dat na drie jaar Zwolle het evenement nu in 2012 met Raalte en haar prachtige fietsomgeving weer oost-Nederland zal aandoen. De samenwerking met de gemeente Raalte en het Sallands Bureau voor Toerisme bedraagt vooralsnog voor een periode van drie jaar.

Leontien Ladies Ride, de gezelligste fietstocht van Nederland voor de vrouw, begint in 2012 alweer aan haar achtste jaargang. Het succesvolle fietsevenement met inmiddels landelijke bekendheid in 2005 door Leontien van Moorsel geïnitieerd met als doel om vrouwen meer te laten bewegen en hen te laten ervaren hoe prachtig Nederland is op de fiets. Inmiddels hebben duizenden vrouwen op die manier kunnen ervaren wat onze prachtige Nederlandse natuur te bieden heeft.

Voor initiatiefneemster Leontien Zijlaard-van Moorsel betekent Leontien Ladies Ride sportief plezier en saamhorigheid. Met duizenden vrouwen door de polder of over landelijke en bosrijke paden fietsen en elkaar een hand toesteken als dat nodig is. Met zijn allen lachen en dollen met een gemeenschappelijk doel namelijk de eindstreep halen. Kortom samen plezier beleven en sportief genieten van de natuur. Leeftijd speelt geen rol en het is al helemaal geen wedstrijd. Fietsen en genieten daar draait het om tijdens Leontien Ladies Ride.

De tweede Leontien Ladies Ride zal op zondag 24 juni 2012 traditiegetrouw in Rotterdam Alexander worden gehouden om vervolgens net als alle andere jaren op zondag 16 september 2012, namelijk de derde zondag van september, in ´s-Hertogenbosch af te sluiten.

In 2012 zal Leontien Ladies Ride ook weer samenwerken met het goede doel Pink Ribbon. Laatstgenoemde is al vanaf het begin in 2005 als goed doel aan het evenement verbonden. In 2011 heeft Leontien met haar Leontien.nl Foundation, mede dankzij de bijdrage opgebracht door de deelnemers van de Leontien Ladies Ride, ruim 40.000 euro aan Pink Ribbon gedoneerd.

Vanaf heden is het weer mogelijk voor de drie edities 2012 in te schrijven via de website www.leontienladiesride.nl

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.