leeren lampe mag tot 0400 uur open

De Leeren Lampe mag in het vervolg tot 04.00 ’s nachts open blijven. Joop van den Enk, uitbater van De Leeren Lampe, heeft de gemeente verzocht om ruimere openingstijden en die heeft hij gekregen. Momenteel gaat de muziek in de uitspanning om 02.30 uur uit en gaan de deuren om 03.00 uur dicht.

“Ik ben hier ontzettend blij mee”, laat Joop van den Enk weten. “En met mij het hele team. Wij hebben gistermiddag, toen wij het nieuws hoorden, wel even koffie met een gebakje genuttigd. Dit is natuurlijk een felicitatie waard.”

Met het besluit komt er een einde aan een intensieve periode van lobbyen en rapporten maken. Van den Enk is namelijk al bijna een jaar bezig de openingstijden van de uitspanning te verruimen. “De uitgaanswereld verandert. Jongeren gaan later op stap en voordrinken is zeer populair. Naar bezoekers toe moeten wij gewoon langer open zijn zodat zij langer kunnen genieten. En natuurlijk ook om te kunnen concurreren met discotheken als Lucky in Rijssen en Bills Bar in Markelo.”

Voordat De Leeren Lampe langer geopend is, moet er nog wel het één en ander gebeuren. Maar volgens Van den Enk is dat slechts een formaliteit. “De APV en de milieuvergunning moeten nog iets worden aangepast. Ik hoop dat we met de Dance Classics op vrijdag 25 november al een uur langer open mogen blijven. Maar dat is nog niet zeker.”

Minder overlast

“Wij werken volgens de drie B’s; Bezoekers, Buren en B&W. Voor de bezoekers is het natuurlijk goed dat zij langer kunnen genieten in De Leeren Lampe. Daarnaast hebben wij uitstekend contact met de buren. Ook voor hen is het een voordeel dat onze deuren langer open zijn. De bussen vertrekken om 02.55 uur, waardoor een groot gedeelte van het publiek al weg is. De overige bezoekers kunnen gaan wanneer zij willen, dus wij hoeven de zalen niet ‘leeg te vegen’. Hierdoor vertrekken niet alle bezoekers tegelijk en dat zorgt er voor minder overlast. En natuurlijk is het college van burgemeester en wethouders erg belangrijk voor ons, want zonder hen kunnen wij de openingstijden niet verruimen.”

Programma

Dat De Leeren Lampe binnenkort een uur langer open is, heeft ook gevolgen voor de programmering. “Wij kunnen nu de optredens iets later laten beginnen en grotere bands boeken. Het liefst hebben wij minimaal één keer per maand een grote artiest op het podium. Dat zorgt ook voor een iets ouder publiek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.