Home / archiefcentraal / landschap moet schaapskudde verkopen

landschap moet schaapskudde verkopen

Nu de natuur met bezuinigingen te maken krijgt is daarom besloten in de toekomst met één kudde verder te gaan. Deze kudde gaat beide natuurterreinen begrazen. De schaapherder gaat hier werken met een team van vrijwilligers.

De komende weken worden de Veluwse heideschapen van de kudde in het Wierdense Veld verkocht. Landschap Overijssel gaat verder met de kudde bij de Lemelerberg. Deze kudde zal in het voorjaar op de Lemelerberg worden ingezet voor begrazing tot begin mei. Van mei tot eind september loopt de kudde op het Wierdense Veld om met name pijpestrootje te begrazen. De schapen verhuizen eind september weer naar de Lemelerberg. Daar blijven ze in de winter en krijgen daar hun lammeren.

Gerrit Pastink, afdelingshoofd Natuurterreinen bij Landschap Overijssel verwacht dat met het nieuwe begrazingsschema ingespeeld kan worden op de begrazingsdoelstellingen in beide terreinen. Het pijpestrootje dat bij het Wierdense Veld volop bestreden moet worden groeit met name in de zomerperiode. Op de Lemelerberg is zomerbegrazing om ecologische redenen minder noodzakelijk. In het voor- en najaar is begrazing daar wel gewenst.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.