Home / archiefcentraal / ladies ride gewoon voor pink ribbon

ladies ride gewoon voor pink ribbon

De opbrengst van de Leontien Ladies Ride, die op 3 juni wordt verreden in Raalte, gaat gewoon naar Pink Ribbon. Dat zegt Lars van den Broek van Stichting Leontien Ladies Ride. KWF Kankerbestrijding maakte woensdag bekend dat het de samenwerking met Pink Ribbon stopzet. Dit naar aanleiding van een onderzoek van het programma ‘Nieuwsuur’, waaruit bleek dat de financiering van borstkankeronderzoek geen prioriteit is van Pink Ribbon.

“Pink Ribbon staat voor ‘awareness’ voor vrouwen met borstkanker, net als Leontien Ladies Ride. Dat zegt de organisatie zelf en dat wisten wij ook. Het gaat niet alleen om onderzoek, dus voor ons is het geen reden de opbrengst niet meer te doneren aan Pink Ribbon. “Leontien en Michael Zijlaard willen het er nog wel even over hebben, maar ik durf wel te zeggen dat wij gewoon doorgaan”, zegt Van den Broek.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.