Home / archiefcentraal / la verbolgen over werkwijze dorpshuis

la verbolgen over werkwijze dorpshuis

Lokaal Alternatief heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte schriftelijke vragen gesteld over de eventuele huisvesting van een dorpshuis in Heino in het gebouw van de Rabobank. De partij verbaast zich er over dat een belangrijke speler als de Winkeliersvereniging door het college buiten schot is gelaten.

Bovendien zou Plaatselijk Belang geen overleg met de Winkeliersvereniging hebben gevoerd. Egbert den Daas: “Overigens heeft men evenmin de eigen leden geconsulteerd. Dit wekt de indruk dat men in het enthousiasme voor een dorpshuis wat al te solistisch opgetreden is. In een gesprek dat Lokaal Alternatief binnenkort met Plaatselijk Belang heeft zal deze kwestie aan de orde gebracht.”

Lokaal Alternatief verzoekt Plaatselijk Belang een modus te vinden om leden en belanghebbenden meer bij de stanpuntbepaling van belangrijke zaken in Heino te betrekken. “Niet alleen uit democratisch oogpunt, maar ook wat betreft het kweken van draagvlak en het vergaren van inzicht hoe men er in Heino over denkt”, licht Den Daas toe.

Den Daas wil van het college onder andere weten waarom er geen overleg is gevoerd met de Winkeliersvereniging, wat het college vindt van het feit dat Plaatselijk Belang geen enkel overleg met de genoemde vereniging over deze zaak gevoerd heeft, wat het college van het standpunt van de Winkeliersvereniging vindt en wat het college van de genoemde alternatieven voor een dorpshuisvoorziening vindt.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.