kooppleinnl gratis en lokaal

Ronny Langenkamp uit Lemelerveld beheert sinds juli twee regiosites van Koopplein.nl. Hij gaat over de regio’s Dalfsen/Ommen en Raalte/Olst-Wijhe. Sinds hij anderhalf jaar geleden begon in de regio Dalfsen/Ommen zijn de zaken dermate goed gegaan dat hij zich sinds kort parttime op het werk voor de sites kan richten. “Het is de bedoeling dat ik op termijn fulltime bezig kan met de sites”, vertelt Ronny. “Ik werk op dit moment nog parttime voor Combidak en ik ben heel blij dat ze dit alles mogelijk maken.”

Koopplein.nl is een landelijk dekkend netwerk van digitale regionale verkooppleinen. Je vindt er koopjes uit de eigen regio. De mensen die wat te koop aanbieden, kunnen eenvoudig zelf hun tekst en foto’s plaatsen. Of je nu een knuffelbeer, een auto of een huis in de aanbieding hebt, het kan op Koopplein.nl helemaal gratis. “En dat gratis blijft ook zo”, benadrukt Ronny. “Gratis en lokaal, daar draait het bij ons om. Alles in een kleine straal rondom je woonplaats. Dat is ook het verschil met Marktplaats.nl. Daarbij zoek je op product, bij ons is de regio het belangrijkste zoekcriterium. Net zo vertrouwd met de betalingsafhandeling en dichtbij als je je aankoop wilt ophalen. Niet voor niets is Koopplein.nl begonnen op Texel. Voor de bewoners van een eiland is ‘dichtbij’ natuurlijk een enorm belangrijk criterium.”

Zo’n anderhalf jaar geleden begon Ronny als franchisenemer met Koopplein Dalfsen/Ommen. Sindsdien heeft die site een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “Inmiddels hebben meer dan drieduizend particuliere aanbieders hun waren aangeboden op Koopplein Dalfsen/Ommen en hebben we per maand meer dan vijftienduizend bezoekers.” In juli dit jaar nam hij Koopplein Raalte/Olst-Wijhe over van Cindy Hobert. De beide Kooppleinregio’s omvatten een gebied met bijna honderdduizend inwoners.

De websites van Koopplein.nl hebben onlangs een grondige metamorfose gekregen. Met een nieuw logo (met daarin in het groen het kringloopsymbool) wordt meer nadruk gelegd op het lokale en groene karakter van de handelsplaats. “Groen is niet voor niets één van de basiskleuren van Koopplein.nl”, vertelt Ronny.

“We richten ons grotendeels op hergebruik van bestaande goederen en we voorkomen dat de koper onnodig veel kilometers moet afleggen.” Om het lokale karakter van de site te versterken, beschikt Koopplein.nl sinds kort over diverse nieuwe functionaliteiten. Zo staat op alle Kooppleinen een lokaal weerbericht en krijgen de bezoekers een selectie van het lokale nieuws voorgeschoteld. Daarnaast wordt op Ronny’s beide Kooppleinen ook de agenda van Vechtdalcentraal.nl en Sallandcentraal.nl getoond. “We hebben niet de illusie dat we Marktplaats.nl kunnen verstoten”, vertelt Ronny.

“Maar Koopplein.nl vormt een prima aanvulling. Particulieren maken de site. En daarin verschillen we ook wel een beetje van Marktplaats.nl omdat je daar steeds vaker bedrijven tegenkomt die de site gebruiken om nieuwe producten aan te bieden. Voordat ik zelf begon met de Dalfser/Ommer afdeling van Koopplein.nl had ik er ook nog maar net van gehoord, maar ik heb met eigen ogen gezien hoe het gebruik gegroeid is. En volgens mij is Koopplein.nl nog lang niet uitgegroeid.”

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.koopplein.nl/dalfsen en staging2.koopplein.nl/raalte of mailen naar: dalfsen@koopplein.nl en raalte@koopplein.nl Daarnaast is Ronny ook te volgen op Twitter, Hyves, Facebook en Linkedin.

Advertenties

Aangezien het gebruik van de site volledig gratis is, moet Ronny zijn inkomsten halen uit de verkoop van advertentieruimte voor het bedrijfsleven. “Dat biedt vele voordelen”, vertelt hij. “Ten eerste trekken we een publiek met een koopintentie. En mensen die hun oude bankstel willen verkopen, zullen waarschijnlijk ook weer een nieuwe nodig hebben. Daarnaast zijn de bezoekersaantallen niet gering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.