kick maatman we moeten elke week top zijn

Rohda Raalte won afgelopen zondag van koploper UDI’19/Beter Bed, komende zondag staat er weer een belangrijke wedstrijd voor de deur. Ditmaal komt RKHVV uit Huissen naar sportpark Tijenraan. Trainer Kick Maatman blikt vooruit op de wedstrijd.

“De Hoofdklasse C is door toedoen van Rohda Raalte spannend gebleven aangezien we bij verlies afgelopen zondag op een achterstand van acht punt waren gezet. Het is schitterend dat we vol mee doen om de bovenste plaatsen. En dat met gepassioneerd en goed voetbal zoals we dat voor ogen hebben.

Nu hoor ik je denken, waarom loopt het fantastisch tegen toppers als Alcides en UDI’19 Beter Bed en kunnen ze de laatste twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk NEC en Babberich niet tot winst omzetten. Dit heeft mijn inzien alles te maken met de ranglijst en het feit dat er ploegen zijn die puur en alleen voor een punt richting Raalte komen. Dat is een compliment aan ons adres, alleen maakt het er voor ons niet makkelijker op omdat de ruimtes om goed te voetballen zo klein worden. Zo moet je als Rohda Raalte een goede dag hebben om dan openingen te vinden in de kleine ruimtes die weggegeven worden om zo toch voldoende kansen te krijgen om dat soort wedstrijden in je voordeel te kunnen beslissen. Wat dat betreft is onze laatste thuiswedstrijd een perfect voorbeeld. Babberich kwam voor een punt en pakt die dan ook omdat we niet in staat waren die muur te slechten. Kortom, elke week moeten we top zijn omdat je anders wel eens puntverlies kunt lijden.

Aankomende zondag treffen we RKHVV, een ploeg die cijfermatig een apart seizoen doormaakt aangezien onze gasten na Rohda Raalte (25) de meeste goals hebben gemaakt tot dusver. Als je als middenmoter 24 keer weet te scoren tot nu toe, doe je in ieder geval iets bijzonder goed, dat moge duidelijk zijn. We zijn dan ook zeker gewaarschuwd voor de scoringsdrift van deze tegenstander en zien het als een enorme uitdaging om ook na zondag nog de ploeg te zijn met de minste tegendoelpunten tot dusver.

Wat betreft de tegengoals hebben onze gasten het iets moeilijker, aangezien RKHVV tot nu tot 28 keer moest incasseren. Resultaten als 4-2 winnen van Alcides en ook zeker de 2-2 tegen NEC vorige week tellen mee en zullen RKHVV veel vertrouwen hebben gegeven voor de wedstrijd van as zondag.

Rohda Raalte gaat uit van eigen krachten en gaat proberen weer eens een thuiswedstrijd te winnen. Dat een overwinning niet vanzelfsprekend is begrijp je inmiddels, daarom hopen we ook op veel publiek dat ons komt steunen aanstaande zondag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.