iesselzotten kiezen sanne en martin

Op deze avond namen de Iesselzotten afscheid van Prins Ballie en van Jeugdprins Royalot. Was een week eerder de publieke belangstelling op het festijn ter ere van 11-11-11 nog teleurstellend, nu was het gezellig én druk in de residentie.

Voor de derde keer op rij komt de Jeugdprins uit groep 8 van de KBS Willibrordschool. Een week eerder was op school door loting al de Jeugdraad samengesteld en eveneens door loting de nieuwe Hoogheid verkozen. Onder toeziend oog van onder anderen diverse vaders en moeders konden de Iesselzotten voor de tweede keer in de geschiedenis een Jeugdprinses begroeten. De carnavalsjeugd staat dit jaar onder leiding van Prinses Sanne en haar adjudante Nienke.

Om 11 over 10 werd er afscheid genomen van Prins Ballie en zijn Adjudant Martin. De beide heren werden in een tot ambulance omgebouwde rolcontainer door de Raad van Elf afgevoerd.

Door drukke werkzaamheden is het raadslid en tevens penningmeester van de vereniging Björn Rozendaal afgetreden als lid van de Raad van Elf. Bij de presentatie van de nieuwe Raad van Elf bleek de raad te zijn uitgebreid met twee nieuwe en jonge raadsleden.

Klokslag 11 over 11 werd de spanning naar een hoogtepunt geleid door de Prinsengarde van de Iesselzotten. Op het podium namen zes personen plaats om deel te nemen aan een quiz. Deze quiz zou uiteindelijk de nieuwe prins moeten opleveren. Onder groot enthousiasme van de leden, bleek Prins Martin zijn rol als adjudant te hebben ingeruild voor die van leider der Iesselzotten. Zo mogelijk nog groter was de verrassing, toen bleek dat zijn adjudant uit de Raad van Elf kwam: Ferdi Schotman.

Naast de prinsverkiezing was er nieuws te melden vanuit de organisatie van het Dansgardefestival Olst. De Iesselzotten hebben besloten om niet langer het festival te organiseren onder de vlag van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO). Naast het jureren, beknopte de NDO steeds meer de vrijheid van organiseren. De organisatie verwacht, dat met dit besluit het karakter weer meer regionaal wordt en dat het ten goede komt van de competitie, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid rondom dit voorcarnavals evenement, dat al jaren één van de grootste dansgardefestivals van boven de rivieren is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.