ibes neemt revanche op stoppelkaters

‘De Speeltuin van het leven’ had hij speciaal aan de carnavalsvereniging toebedacht, omdat die hem na 1969 steunde, toen hij gepleit had voor het in het openbaar te koop aanbieden van condooms. Ibes stond als raadslid in die tijd alleen met dat standpunt. De Stöppelkaters lieten de gemeenteraad merken het niet met de

raad eens te zijn, en benoemden Ibes als eerste persoon tot Stöppelkater van het Jaar.

Die steun in de rug heeft Ibes niet vergeten. En nu hij zijn boek presenteerde zag hij daarin een mooie kans om van zijn dank te getuigen.

Namens de Stöppelkaters nam prins Klaas Feenstra het boek graag aan. In zijn dankwoord zei hij dat hij in de historie van de vereniging was gedoken, om alle feiten van toen te kennen. En het feit dat Ibes de allereerste Stöppelkater van het Jaar is maakte dat hij graag dat eerste exemplaar in ontvangst nam. Als tegenprestatie kreeg Ibes een persoonlijke onderscheiding van de prins.

Ook waren er eerste exemplaren voor Ibes echtgenote Mieke (het eerste eerste exemplaar) en voor Frits Lauterbach, die Ibes had geholpen bij het samenstellen en opzetten van zijn boek.

Na het officiële deel van de bijeenkomst maakten veel genodigden van de gelegenheid gebruik om een boek te kopen, en de auteur er een persoonlijke boodschap in te laten schrijven.

De speeltuin van het leven, met als ondertitel Het ontstaan van de onsterfelijke mens, is sinds zaterdag te koop bij Coop Tingen in Luttenberg en de Bruna in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.