hondemotswetering wordt leeggevist

Leden van Sportvisserij Oost Nederland gaan maandag de Hondemotswetering bij Raalte afvissen. Dit gebeurt uit voorzorg om vissterfte in de wetering te voorkomen. De kans hierop is aanwezig omdat de rioolwaterzuivering Raalte nog steeds niet goed werkt.

Door verwachte regen wordt de rioolwaterzuivering Raalte tijdelijk zwaarder belast.

Het ammoniumgehalte in het gezuiverde water gaat dan tijdelijk omhoog met eventuele vissterfte als gevolg.

Sportvisserij Oost Nederland, gevestigd in Raalte, heeft medewerking toegezegd om de Hondmotswetering over een afstand van 2,6 km af te vissen. Circa 12 leden van Sportvisserij Oost Nederland gaan hier mee aan de slag. Met elektrisch vissen vangen ze de vis en brengen deze in bakken over naar het nabij gelegen dichtbij gelegen water, waaronder het Overijssels Kanaal. Naar verwachting zullen vooral soorten als brasem, blankvoorn, karpers en snoek worden overgezet. Sportvisserij Oost Nederland verwacht deze klus in de loop van maandag te hebben geklaard.

Het waterschap informeert omwonenden van de Hondemotswetering zaterdagmiddag op de rioolwaterzuivering Raalte over de stand van zaken van de werking van de rioolwaterzuivering en over het afvissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.