helft aanmeldingen glasvezel zegge binnen

KPN wil samen met ZakelijkGlasvezel.nl op bedrijventerrein de Zegge internet via glasvezel aanbieden. De Kring Raalter Werkgevers spoort, in samenwerking met de Gemeente Raalte, haar leden aan om zich in te schrijven als deelnemer. Willy Haarman, voorzitter van de KRW, is overtuigd van de voordelen van glasvezel. “We willen ondernemers motiveren om nú in te stappen. We weten niet óf en wanneer de kans zich ooit weer zal voordoen. En mocht het er over een paar jaar toch van komen, dan vrezen we dat het instapbedrag voor ondernemers vele malen hoger ligt.”

In een ledenvergadering in oktober maakten vertegenwoordigers van ZakelijkGlasvezel.nl de Raalter ondernemers al attent op de voordelen van glasvezel. “Een aansluiting geeft toegang tot het snelste internet van Nederland. Het ophalen (downloaden) en versturen (uploaden) van informatie gaat met dezelfde snelheid en de kans op storingen is kleiner. Glasvezel maakt het mogelijk om verschillende locaties met elkaar te verbinden. Interessant dus voor bedrijven met meerdere vestigingen, maar ook voor bedrijven met thuiswerkers. Grote bestanden zoals presentaties, video’s en foto’s kunnen snel en gemakkelijk worden uitgewisseld. Het biedt ondernemers bovendien nieuwe kansen om online diensten en producten aan te bieden of af te nemen.”

KRW-voorzitter Haarman is enthousiast en werkt mee aan de communicatie richting haar leden. “Glasvezel maakt De Zegge in Raalte interessanter als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven en geeft een impuls aan de ontwikkeling van de lokale economie. Dat is goed voor zowel de bedrijven als voor inwoners van Raalte. Het levert werkgelegenheid op en versterkt ons ondernemende imago.”

ZakelijkGlasvezel.nl en KPN hebben een aanbod voor ondernemers samengesteld. Op staging2.zakelijkglasvezel.nl kunnen ondernemers zien wat de voorwaarden zijn en kunnen ze zich direct aanmelden. Als ze dat doen voor 27 november kunnen ze profiteren van een kortingsactie voor ‘pioniers’.