heino heeft vanaf vrijdag een kebapzaak

Aksu heeft aardig wat vertraging opgelopen bij het openen van zijn zaak wegens bezwaren over een afvoerpijp en een lichtbak aan de voorgevel. Maar dat is allemaal verholpen.

Het is voor Aksu de derde vestiging van zijn kebapzaken. Na Zwolle en Kampen is Heino aan de beurt. “De reden dat we hier zijn gekomen is dat er in onze zaak in Zwolle veel mensen uit Raalte, Dalfsen, Lemelerveld en Heino komen. We konden toen dit pand huren, op een mooi centraal punt.”

Voordat de zaak op vrijdag voor het publiek opengaat, is het donderdagavond eerst de beurt aan de genodigden. Woensdagmiddag is er echter nog veel bedrijvigheid in de zaak, de laatste hand wordt aan de nieuwe horecagelegenheid gelegd. In tijdsnood komt Aksu echter niet. “Het is echt alleen nog een kwestie van de puntjes op de i zetten. Vanavond komt er een ploeg van tien man en dan is het zo klaar.”

De kaart van Oriental Döner Kebap bestaat vooral uit dönergerechten. “Alles is gerelateerd aan döner kebap. Dat betekent draaiend gegrild vlees. Het döner kebapbroodje is ons hoofdproduct, maar ook de kapsalon komt op de kaart,” vertelt Aksu.

In de zomermaanden wil de uitbater van de Heinose kebapzaak ook een terras openen. “Een Duits bierterras met statafels en steigerhouten meubelen.”

Oriental Döner Kebap is zeven dagen per week geopend. Elke dag vanaf 10.00 uur. Van zondag tot en met donderdag tot 23.30 uur, op vrijdag en zaterdag tot en met 02.00 uur.

Kebap met een b of met een p?

De kenners verschillen nog wel eens van mening. Moet de laatste letter van het woord kebap nou een b of een p zijn. “Dat ligt eraan,” stelt Aksu. “Als het woord eindigt op een b heb je te maken met de Arabische variant, als het eindigt op een p spreek je van de Turkse variant. Onze kebap eindigt op een p.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.