groot onderzoek kwiek naar mening leden

Kwiek krijgt het in reacties op internetsites nog wel eens te verduren. Makkelijke boosheid, vaak anoniem gespuid, als er bijvoorbeeld een speelster van Raalte naar Dalfsen verhuist omdat ze daar op een hoger plan kan handballen. Van Dartel: “die kritiek mogen leden hebben. Maar we hebben liever dat ze dat aan ons vertellen, zodat we er iets mee kunnen. Zo hebben we als vereniging, bij meerderheid op een ledenvergadering, besloten dat twee derde van de speelsters in het eerste uit de eigen jeugd moet komen. Als bestuur houden we ons dan aan die wens van de leden. En leden die het daar mee oneens zijn, kunnen dat beter op een volgende ledenvergadering weer inbrengen.”

Wel of geen ruimte maken voor eigen speelsters in het eerste, het is een heikel punt bij de eredivisionist. Van Dartel: “Wil je in de top vijf van Nederland mee blijven draaien, dan zul je meer speelsters moeten halen, dan zul je speelsters moeten betalen, dan moeten we meer inkomsten verwerven. Het is allemaal mogelijk, maar willen de leden dat? In de enquête kunnen ze er hun mening over geven.” Van Dartel voegt met nadruk toe dat het Kwiek om de hele vereniging gaat, dus net alleen maar over de topsporttak, maar zeker ook over de breedtesport.

Kwiek heeft de enquête opgezet in nauwe samenwerking met ‘Sportservice Overijssel’. “Elise van de Veen heeft ons daar behoorlijk mee geholpen. Mede dankzij haar hebben we straks een heel breed beeld van de wensen en eisen die de leden en andere betrokkenen hebben. Maar we weten ook meteen wie er tijd in onze club wil steken. Want je kunt ook aangeven of en hoe je je vrijwillig wilt inzetten. Of je vindt dat we onze krentenbrood- en speculaasacties nog iedere keer weer moeten houden en of je daar dan aan mee wilt helpen. Want dat is wel de consequentie. Als we alles moeten blijven doen, moeten de leden meehelpen.” Waar Van Dartel trouwens helemaal niet bang voor is. Hij is iedere keer weer blij verrast over de bereidwilligheid iets te doen voor Kwiek. “Als je maar niet de schaap met zijn vijf poten vraagt. We kunnen je een heel afgebakende klus aanbieden. Aan vier poten heb je bij ons meer dan zat.”

In de enquête ook de vraag of leden iets zien in samenwerking met andere verenigingen. En zo ja, of dat dan andere handbalclubs uit de buurt moeten zijn, of dat dat ook wel een andere sportclub mag zijn. Buurman Rohda? Van Dartel: “We sluiten niets uit. Het woord is aan de leden en de direct betrokkenen. Maar voordeel van zo’n samenwerking is wel dat we kunnen delen in een eigen accommodatie, inclusief een eigen kantine. Als zaalsporters huren we Tijenraan. Naast onze contributie en sponsorgelden hebben we daarom geen cent eigen inkomsten. En bij Rohda staat ook een sporthal, dus wie zal het zeggen?”

De leden dus, die zullen het zeggen. Via mail hebben ze een code gekregen waar ze de enquête digitaal kunnen invullen. En wie geen code heeft en er toch recht op denkt te hebben, die kan er eentje vragen via willieboksebeld@home.nl. 75 Mensen hebben de vragenlijst al ingevuld. Van Dartel: “Daar kunnen er gerust nog 300 bij. De uiterste inleverdatum was al verstreken, maar we hebben hem met een paar weken verlengd. We wachten de resultaten nieuwsgierig af.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.