gratis sallands groen voor inwoners salland

In totaal 38 bewoners van het buitengebied van Raalte, Olst-Wijhe en Deventer ontvangen deze week streekeigen planten, struiken en bomen voor hun erf. Op deze manier wil Landschap Overijssel het kenmerkende landschap van de regio in stand houden.

In het kader van SHEES (Streekeigen huis en erf & Erfgoed Salland) kunnen erfeigenaren gratis advies en plantmateriaal krijgen over het inrichten van hun erf. Naast een advies voor beplanting kunnen erfeigenaren ook een advies en subsidie krijgen hoe hun (cultuurhistorische) bebouwing te herstellen.

Vroeger lag de inrichting van een erf min of meer vast. Veel bebouwing en beplanting had een praktisch nut. Daardoor ontstonden bepaalde kenmerken die je alleen in bepaalde streken zag. Denk hierbij aan de manier waarop een erf is ingericht met beplanting zoals fruitbomen, heggen en hagen, maar ook typische elementen zoals waterputten. In Salland worden daarom deze week 0,3 hectare struikgewas, 120 bomen, 3 kilometer heg en haag en ruim honderd fruitbomen geleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.