gewoon carolien over god en sinterklaas

Thuis mochten wij met alle kinderen uit de buurt bij Sinterklaas komen en vertelde Sinterklaas wat we nog beter konden doen in ons gedrag. Bij binnenkomst van Sinterklaas hadden de ouders een briefje met informatie van elk kind gegeven. Dus toen ik wist dat Sinterklaas niet bestond, begon ik ook twijfels te krijgen over mijn beeld van God. Ik zag hem als een strenge man mijn stoute gedrag afkeurde en mij over mijn bol aaide als ik me weer goed gedragen had.

Dit resulteerde in mijn jonge tienerjaren in meer ervaringen met betrekking tot het geloof en God. Ik begon God meer te zien als een soort van vriend. Ik probeerde van alles uit, zocht mijn weg als tiener, puber, adolescent, twintiger ook in allerlei verschillende geloofsvormen. “Hij vergeeft mij toch wel, God is in de hemel en ik ben hier op aarde, dat zijn twee verschillende dingen.”

Met mensen die veel studie hebben gemaakt van God had en heb ik vaak filosofische gesprekken. Door middel van kennis en theorie leerde ik God verstandelijk kennen. De Jehova’s Getuigen aan de deur hadden (en hebben) een flinke kluif aan mij. Door meditatie en kennis heb ik nu persoonlijke ervaringen met God. Ik leef zoveel als mogelijk in dienstbaarheid aan ‘dat ene’ en vindt de oneindige manieren waarop scheppingen gemaakt en afgebroken worden fascinerend. Door levenservaring en verschillende geloofservaringen zit er een ontwikkeling in. Alle Godsbeelden zijn oké en in de bijbel kun je voorbeelden vinden van alle Godsbeelden.

Ieder mens kijkt dus door een gekleurde bril naar God. In Nederland mag ieder mens zijn eigen Godsbeeld maken, waar je je het prettigst bij voelt. Je hoeft zelfs niet eens een Godsbeeld te hebben. Wat een vrijheid.

Herken je deze beelden bij jezelf? Wie of wat is God voor jou? Hoe heb je jezelf daarin ontwikkeld? Vertel gerust je beeld en-of je ervaringen via info@carolienjonkman.nl of via de site van Salland Centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.