gewoon carolien gewapende overval

Gewapende overval in Raalte. Ja, in Raalte. Dat is dichtbij. Wat verschrikkelijk voor de betrokken mensen. Ik wens ze alle goeds. Ik krijg de ochtend na de gewapende overval verschillende mailtjes hierover binnen en mag veel mensen ontmoeten die vlakbij waren of een reactie ervaren. De buurtbewoners zijn angstig, kunnen moeilijk in slaap komen, in vele buurten gaan mensen buurtsurveillance regelen. Zelfs mensen die veel vertrouwen in het leven hebben, sluiten de deuren sneller, kijken vaker achterom en laten zich even meer leiden door angst.

Ik denk aan ‘stadsverlichting’, een initiatief van Kris en Tijn Touber. Deze mensen organiseren al jaren in hun huiskamer bijeenkomsten waar de aanwezigen de stilteplek in zichzelf vinden, samen ongeveer een uur stil zijn waardoor ze ontvankelijk worden voor hulp en inspiratie. Zij stoppen even met rennen, geven even geen aandacht aan het denken en nemen tijd voor henzelf. Mensen die samen stil zijn(mediteren) hebben een meetbaar positief effect op hun omgeving. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder geweld, minder rechtszaken, echtscheidingen en verkeersongevallen. Regelmatig stil zijn is ook goed voor jezelf. Je versterkt door regelmatig te mediteren je immuunsysteem, dus minder ziektes, minder stress, voelt je gelukkiger, waardoor dit weer een invloed heeft op je werk, je gezin, de school, enzovoort.

Het is nodig dat er in Raalte en omstreken meer mogelijkheden komen om ‘gewoon’ vanuit de huiskamer met meer mensen tegelijk in stilte te zijn. Zo kunnen we vanuit onszelf een betere, fijnere wereld maken. Heb je een dergelijk initiatief of wil je het opzetten, breng me gerust op de hoogte.

Misschien mag ik je helpen de stilteplek in jezelf vinden? staging2.carolienjonkman.nl, info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.