fullservice van eg computer specialisten

“Elke ondernemer wil groeien. Wij ook. Maar nog niet eens zozeer fysiek. We hebben de ambities om het meest toonaangevende ICT-bedrijf voor particulieren en MKB van deze regio te worden.” Gerben Krukkert en Erwin van de Sligte zijn met EG Computer Specialisten al aardig op weg. “Maar we zijn er nog lang niet”, vervolgt het tweetal. “Teveel mensen denken bijvoorbeeld dat we ons alleen maar richten op de particuliere markt, terwijl we ook de zakelijke markt veel te bieden hebben.”

EG Computer Specialisten levert computeroplossingen voor de particulier en het bedrijfsleven. Naast de verkoop van computers, laptops, mediasystemen en allerhande benodigdheden voorziet het bedrijf ook in onderhoud. Wat het bedrijfsleven betreft, levert EG Computer Specialisten volledige computernetwerken. Verder maakt het bedrijf websites en voorziet het in telefoniesystemen. Toen het bedrijf in 2007 van start ging in een verzamelpand op het bedrijventerrein van Lemelerveld had het naast Gerben en Erwin twee medewerkers. Inmiddels zijn dat er meer dan twintig. Vorig jaar verhuisde het bedrijf dan ook naar een ruimer pand aan de Schoolstraat, waar het nu ook kan beschikken over een zeer ruim ingerichte showroom.

“Sinds kort bieden we hosted e-mail en EG werkplekonline”, vertelt Gerben. “Dat houdt in dat we volledige online werkplekken of alleen online e-mail/agenda (hosted exchange) oplossingen leveren. Een bedrijf krijgt dan complete serverfunctionaliteit ter beschikking. Het biedt ontzettend veel voordelen. Ga maar na, overal ter wereld waar internet is, kun je inloggen op je eigen werkplek. De harde schijf staat niet meer bij je op kantoor, maar bij ons. Het scheelt flink in investeringen en wij zorgen ook voor de noodzakelijke back-ups.” Hetzelfde principe biedt EG Computer Specialisten ook aan voor de (mobiele) telefonie. Een onlinetelefooncentrale, overal ter wereld bellen tegen het reguliere nationale tarief en de ontvangst van mail op je mobieltje. “Je bent overal ter wereld bereikbaar onder één vast nummer”, vertelt Gerben. “Ook net zo duidelijk voor je klanten en zakelijke relaties! Dat alles is mogelijk middels een abonnement, maar ook in de vorm van een centrale.”

Daarnaast biedt EG Computer Specialisten het bedrijfsleven sinds kort de mogelijkheid voor een gratis quick ICT-scan. Medewerkers van EG Computer Specialisten bekijken of het ICT-pakket nog aan de eisen van deze tijd voldoet en of er geldbesparende maatregelen mogelijk zijn. “Met andere woorden: kan het beter, sneller en goedkoper”, vat Gerben samen.

Gerben verklaart het succes van EG Computer Systemen aan de hand van het serviceniveau. “Wij leveren meer dan alleen een doos. We bieden onze particulieren en zakelijke klanten een full service pakket. We regelen alles van het begin tot eind: de installatie van de software, de garantieregeling, eventuele reparaties en noem het allemaal maar op. Als je een computer van ons mee naar huis neemt, dan hoef je ‘m alleen maar aan te sluiten en doet ie het. Een groot deel van onze klanten ziet de computer immers als een auto. De sleutel erin en dan moet ie het doen. Maar als je zelf verstand hebt van computers kun je bij ons ook terecht voor aankopen tegen een ‘meeneemprijs’, dan zijn we concurrerend met grotere zaken als de MediaMarkt. 98 procent van de klanten gaat echter voor de fullservice contracten. Dat zegt wel genoeg.”

EG Computer Specialisten is te vinden aan de Schoolstraat 21 in Lemelerveld, tel: 0572-373604. Meer informatie op staging2.egcomputerspecialisten.nl

Open huis

Vrijdag 2 en zaterdag 3 december presenteert EG Computer Specialisten een open huis. De klanten kunnen zich ter plekke op de hoogte stellen van de allerlaatste ontwikkelingen op ICT-gebied. Medewerkers van MSI laten zien dat de laptop ook zeer geschikt is voor het spelen van games. Zo kunnen de bezoekers zich onder andere uitleven op een racesimulator.

Tablets

Tablets winnen enorm aan populariteit. Sinds Apple in 2010 de eerste iPad presenteerde aan het publiek, is het hard gegaan. “Je moet de tablet niet zien als een vervanging voor de PC, maar als een handig extraatje ernaast”, vertellen Gerben en Erwin. EG Computer Specialisten levert tablets van meerdere merken, maar specialiseert zich in tablets van het merk Asus. Zo biedt het bedrijf onder andere de Asus Transformer. Deze kan eventueel met een docking geleverd worden, een soort standaard met een toetsenbord eraan gekoppeld. Dat is bij het opstellen van teksten wel wat handiger dan de touchscreenfunctie van de tablet. Zo kun je zelf kiezen: de tablet gebruiken als tablet of als laptop. Daarnaast beschikt de Asus Transformer over extra usb-poorten en een interne sd-kaartlezer. De Asus Transformer is verkrijgbaar vanaf 399 euro. “Ze zijn enorm handig”, vertelt Gerben. “Thuis, maar ook onderweg. Privé, maar ook zakelijk. Ik gebruik hem vaak tijdens zakelijke gesprekken. Ik kan er digitale presentaties mee laten zien en de tablet eventueel aansluiten op professionele presentatieapparatuur. Steeds meer mensen maken er dan ook gebruik van. Onlangs hebben we bijvoorbeeld alle collegeleden van de gemeente Ommen voorzien van een tablet.”

TV’s

De computer en de televisie versmelten langzaam maar zeker tot één geheel. EG Computer Specialisten presenteert (en verkoopt) in de showroom een ruim aanbod LCD-, plasma- en Ledschermen. “Op de nieuwste generatie tv’s kun je al rechtstreeks naar YouTube en Uitzendinggemist kijken”, vertelt Gerben. “En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een mediaspeler achter het scherm te plaatsen. Daarmee heb je een complete media-oplossing. Al je foto’s en films kun je daarin opslaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.