Home / archiefcentraal / finale wraak van salland in leeren lampe

finale wraak van salland in leeren lampe

De Wraak van Salland kent komend voorjaar zijn finale in de Leeren Lampe. Inmiddels hebben zich twintig bands aangemeld voor de battle. En ook Sallandse cafés meldden zich spontaan aan. Bands die nog mee willen doen, melden zich aan via www.dewraakvansalland.nl .Dat kan nog tot 23 december. Vol is vol.

De Wraak is en initiatief van Pedro Pico Pop, Salland Centraal en Beaphar. Pedro Pico wil met voorrondes op weg naar het eigen jaarlijkse festival meer reuring in popland. Henk Aa van Beaphar is muziekliefhebber en zou het prachtig vinden als de Wraak voor bands een landelijke doorbraak betekent.

Na de eerste bekendmaking dat De Wraak van Salland er aan zat te komen, meldden de Sallandse cafés zich spontaan aan, waardoor de Wraak door heel Salland trekt. Reimink Lemelerveld, Bosgoed Heeten, Vosman Nieuw Heeten, De Hoppe Broekland, Oranjerie Wijhe, Gouverneur Raalte, Schoenmaker Luttenberg, Oortwijn Heino en – als er voldoende aanmeldingen zijn – het dorpshuis in Herxen. Die cafés delen allemaal dezelfde belangen. Ze vinden het prachtig deel te kunnen nemen aan een initiatief op gebied van popmuziek én ze hebben er een avondvullend programma aan.

De Wraak krijgt een aantal voorrondes, waarbij het aanwezige publiek ter plekke kiest wie er van die avond door mag naar een halve finaleplek. Ook worden er opnames gemaakt, zodat het thuispubliek ook zeggenschap krijgt in wie er nog meer door mag. In de halve finales wordt datzelfde principe toegepast op weg naar de finales. Tegen die tijd wordt er ook een vakjury bij betrokken.

De grote finale is in de Leeren Lampe. Maar dat is niet alles, bands kunnen ook optredens verdienen bij Pedro Pico Pop en op meerdere Sallandse podia, waarbij het niet uitgesloten is dat er podiumplekken vergeven worden tijdens de grote regionale festivals. Onderhandelingen daarover lopen nog.

Lees ook

Natuurmomenten: Een vervelende stropdas

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.