fiets plezier salland de naam zegt alles

Arjen Derks heeft er zin in. “Het is spannend”, zegt hij. Zaterdag 5 november opent hij aan de Marktstraat 76 in Raalte de deuren van Fiets Plezier Salland. Hij richt zich op fietsers, wielrenners en mountainbikers in de regio. Natuurlijk voorziet de winkel in een groot assortiment tweewielers, maar daarnaast kun je er ook terecht voor alle fietsbenodigdheden. “Zo zullen er hier ook verschillende fietsroutes komen te liggen. En verder ben ik van plan om met enige regelmaat ook zelf fietsroutes uit te zetten. Alles voor de hobbyist. Fiets Plezier Salland, de naam zegt het eigenlijk al!”

Met de fietsenzaak gooit Arjen het over een volledig andere boeg. Eerder had hij jarenlang een varkensbedrijf in Drenthe en daarna coördineerde hij een tijdje de bezorging van de Telegraaf. “Maar toen ik in verband met een reorganisatie weg moest, besloot ik om voor mezelf te beginnen. Ik loop al ongeveer tien jaar met het idee in mijn hoofd rond om een eigen zaak te beginnen.” Toch is de fietswereld niet volledig nieuw voor Arjen. “Ik ga als het ware van mijn hobby mijn werk maken. Ik doe zelf aan mountainbiken en daarnaast onderhoud ik al jaren de fietsen van mensen uit mijn omgeving. Ik heb dan ook een technische opleiding gehad. Wat me zo aanspreekt in mountainbiken? De vrijheid. Heerlijk crossen door de natuur!”

Arjen wil zich met Fiets Plezier Salland vooral profileren op het gebied van mountainbiken en wielrennen. “Maar ik bied zo meteen wel een zaak waar je voor alle soorten fietsen terecht kunt. Ook gewone fietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. Bovendien krijgt de zaak een speciale hoek voor tweedehands fietsen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor reparaties. Ik kan zelf op dat gebied al heel wat, maar daarnaast ben ik van plan om op termijn een echte specialist aan te nemen. Fiets Plezier Salland heeft zo meteen voor iedereen die van fietsen houdt wat te bieden. De mensen met een kleine portemonnee, maar ook de mensen die veel geld uit willen trekken voor hun hobby. Een standaardmountainbike heb je bijvoorbeeld al voor enkele honderden euro’s. De meerkosten zitten ‘m vooral in de extraatjes. Extra stevige banden, extra accessoires, noem het maar op. Ik ken mensen die rondrijden op mountainbikes van 8.000 euro.”

Arjen is op dit moment nog druk bezig met de inrichting van de zaak. Deze begint gestaag vorm te krijgen. Hij zet in op een fris en open interieur. Met de locatie, het voormalige pand van Lifestyle Centre, denkt hij een prachtige plek gevonden te hebben. “Er is genoeg parkeerruimte in de buurt, dus met de auto kun je er goed komen. En als je het centrum uitloopt, sta je ook zo voor de deur. Je loopt langs het Schip en je bent er.”

De opening van Fiets Plezier Salland krijgt een feestelijk tintje. Iedereen is die dag welkom om de winkel te bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Centurion

Fietsplezier Salland wordt merkdealer van onder andere de merken Merida, Sensa en Centurion, gespecialiseerd in mountainbikes en race- en terreinfietsen “Merida en Centurion komen van hetzelfde Duitse concern. Het zijn echte groeimerken. In Frankrijk doen ze het heel goed. Ze leveren topkwaliteit. Niet voor niets heeft José Antonio Hermida in 2010 op een Merida een gouden medaille behaald bij het wereldkampioenschap crosscountry rijden. De fietsen van de beide merken worden uitgebreid door professionals getest.”

Bescheiden

Aanvankelijk zal het assortiment van de winkel bescheiden blijven. “Maar ik kan alles bestellen”, vertelt Arjen. “Ik vind het belangrijk om klantgericht te werken, dus sta ik open voor alle suggesties, zodat ik daar mijn aanbod op in kan richten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.