esther groenenberg eigenzinnig in hoftheater

Esther Groenenberg is en blijft helemaal zichzelf. Dat heeft ze zaterdag 12 november nog maar eens benadrukt in het Hoftheater. Met haar liedjes laat ze iedereen op een bijzondere en andere manier naar de wereld kijken. Ze gebruikt hiervoor een eigen manier van uitdrukken, die haar haar eigenheid geeft. Zo heeft ze het over water dat tot stilstand komt in water en heeft ze medelijden met alle prinsen en prinsessen die nooit gelukkig kunnen zijn. Ook heeft ze een speciaal liedje met een ode aan alle mensen die iets afwijken in de samenleving: ‘‘Degene die onverwacht verbaast’’. Voor het weinige publiek dat is komen kijken geeft ze een authentieke show weg.

Is haar nieuwe theatershow en tevens de titel van haar nieuwe cd ‘Overstroom’, is er naast de verwondering over het leven ook plek voor vervelende onderwerpen. Zo speelde ze een ontroerend liedje over iemand met kanker en een ander lied over dementie. Ook schreef ze een liedje voor haar nichtje, waarvan de ouders gingen scheiden. Alle onderwerpen benadert ze op haar eigen bijzondere manier. Dit allemaal vanachter haar piano. Ze verlaat dit veilige plekje op een enkele keer na niet. Dat is misschien ook wel logisch op haar ongeveer drie meter hoge hakken…

De eigenheid van Esther zit hem misschien ook wel in haar muzikaliteit. Naast de piano speelt ze ook nog op een aantal niet alledaagse instrumenten, die ook mooi staan op het podium, zoals de automatische harp. Haar bandleden voegen ook nog toetsen, bas (en contrabas), drums en gitaren toe.

Als je van echte en oprechte muziek houdt met mooie Nederlandse teksten die je kunnen verbazen of juist een al herkenning zijn, dan moet je zeker een keer langs gaan bij een van de optreden van Esther Groenenberg. 19 november speel Esther met band bij Cappuccino op Radio 2, 27 november staat ze in Theater Bouwkunde in Deventer en 21 april staat ze in Olst in het Holstohus.

Aankomende week heeft het Hoftheater weer een bomvol programma. Donderdag 17 augustus komt Ronald Goedemondt met zijn show ‘Binnen de lijntjes’ naar het theater. Vrijdag zie je ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van Matzer en zaterdag Ricky Koole and band met ‘Rain, steam and speed’. Tot slot komt Helmert Woudenberg nog langs met ‘Übermensch. Wie was Adolf hilter?’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.