eagles en zwolle beiden naar winst

Vijf minuten voor de thee werd het 2-0 door Antonia, na een mooie combinatie met Kolder. Wellenberg had zelfs 3-0 op de schoen in de tweede helft. Maar in plaats daarvan was het invaller Nieuwland van Fortuna die 2-1 binnenprikte. Maar spannend werd het niet meer.

Wim Dusseldorp, trainer van Frotuna, was vanuit Limburg naar Deventer gekomen “om het de Eagles moeilijk te maken. Wij hebben gekeken naar de speelwijze van de Eagles en hadden gedacht hier een antwoord op gevonden te hebben. Toch waren de eerste twintig minuten volledig voor de mannen uit Deventer, daarna konden wij zomaar een paar keer van een groen shirt naar een groen shirt spelen.” Cynisch bedoeld, dat moet vannacht geen gezellige terugreis geweest zijn, waarbij overigens vijf zieke Fortunaspelers niet bij waren, die hadden zich voor de reis naar Deventer al afgemeld. “Ik geloof dat jullie keeper Van der Vlagt eigenlijk tot de zeventigste minuut niets te doen gehad heeft.”

Joop Gall had daar tijdens de persconferentie achteraf niet veel aan toe te voegen. “We hebben in de rust afgesproken om op jacht te gaan naar meer doelpunten.” Joop Gall kijkt uit naar de wedstrijd van zondag 27 november tegen FC Zwolle.

Go Ahead Eagles: Van der Vlag, Karami, Kromkamp, Heerkens, Jansen, Suk, Wellenberg, Van den Ouweland, Antonia (Gerritsen/80), Kolder, Makoso (Houtkoop/69).

Tien minuten voor tijd scoorde Van den Berg voor Zwolle in Veendam de enige goal. Koploper Zwolle verloor dus geen punten en dat was best bijzonder want het was al tien jaar geleden dat Zwolle alle drie de punten meenam uit Veendam.

FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Pot, Van Hintum (Bannink/64), Olijve, Slot, Achenteh Narsingh (Mamedov/64), Van den Berg, Maachi (Saymak/79).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.