deventer ziekenhuis zorgvuldig onderzocht

Op het hun digitale thuis laat het Deventer Ziekenhuis weten dat het de situatie direct heeft onderzocht en er maximaal lering uit heeft getrokken. Volgens het Ziekenhuis hebben sommige patiënten ‘zo’n complexe hulpvraag, zowel lichamelijk als psychisch, dat de behandeling onder zeer moeilijke omstandigheden moet plaatsvinden’.

Het ziekenhuis geeft toe dat er destijds zaken niet goed zijn verlopen in de zorg voor Westendorp. De ziekenhuizen gaven direct een onafhankelijke commissie de opdracht het overlijden van de patiënt te onderzoeken. Hieruit zijn aanbevelingen voortgekomen om de zorgprocessen van complexe, gemeenschappelijke patiënten te verbeteren. Deze aanbevelingen zijn voor een groot gedeelte toegepast of worden op korte termijn toegepast.

Verder meldt het Deventer Ziekenhuis dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) direct nauw betrokken was bij de zaak. Er zullen nu dan ook geen vervolgstappen worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.