deventer ziekenhuis weigerde zwaargewonde

In de EO-reportage komt naar voren dat de man wekenlang ernstig gewond in de isoleercel heeft gelegen. Een week voor zijn overlijden zou hij met zeven gebroken ribben, anderhalve liter vocht in zijn longen en ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis zijn gebracht. Maar in plaats van dat hij daar werd opgenomen, werd hij volgens de EO onbehandeld teruggestuurd. In de instelling zou hij nog een week lang zwaargewond op twee dekentjes in de isoleercel hebben gelegen, voordat hij overleed.

Volgens ‘De Vijfde Dag’ zou de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte zijn geweest van de situatie, maar niet hebben ingegrepen. Bovendien zou de Inspectie zelf geen onderzoek hebbe gedaan, maar het onderzoek van het Deventer Ziekenhuis en Dimence hebben beoordeeld. In dit onderzoek ontbreken volgens het programma, dat in het bezit is van dit onderzoek, diverse belangrijke vragen.

De uitzending van ‘De Vijfde Dag’ is donderdagavond vanaf 21.05 uur te zien op Nederland 2. Hier is alvast een voorproefje te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.