de wraak van salland kent snelle start

Nog maar een ruime maand geleden ontstond het idee om een nieuwe bandcompetitie in de regio op te zetten. Het is geen talentenjacht, maar een oproep aan alle bands uit Salland om te laten zien wat ze in huis hebben. Live-muziek in de donkere wintermaanden, veel gezelligheid en een stevige promotie voor het regionale muziekcircuit. Het lijken de perfecte ingrediënten voor een flinke dosis broodnodige rock, pop, soul, jazz of blues. Want ja, alle muziekstijlen zijn welkom..

‘de Wraak van Salland’ is een kroegentocht in competitievorm. Bands kunnen zich inschrijven om mee te touren en worden na een kleine voorselectie ingedeeld om te laten zien wat ze in huis hebben. Deelnemende kroegen zijn de Gouverneur in Raalte, Reimink in Lemelerveld, Hoppe te Broekland, Vosman in Nieuw-Heeten, Dorpshuis Herxen, Oortwijn Heino, Bosgoed in Heeten, Schoenmaker in Luttenberg en de Oranjerie in Wijhe.

Met deelname sta je in één van de kroegen te spelen, ben je erg goed doe je er nog twee achteraan. Uiteindelijk kiest een professionele jury een ‘winnaar’ welke een leuk prijzenpakket kan verwachten; verschillende optredens in de regio en natuurlijk de nodige media aandacht.

Momenteel is de organisatie, die in handen ligt van Salland Centraal en Stichting Popcultuur Raalte (Pedro Pico Pop), druk bezig met het werven van muzikanten. Alle bands zijn welkom, ieder genre is leuk. Belangrijk is dat de band binding heeft met Salland, dat wil zeggen dat je hier vandaan komt of vloeiend Sallands communiceert in woord en geschrift.

Bands kunnen zich inschrijven tot en met 23 december. Na deze datum wordt het speelschema bekend gemaakt en krijg je te horen op welke datum je in eerdergenoemde kroeg(en) moet zijn. De planning is om halverwege januari te beginnen en circa 12 weken daarna klaar te zijn: Bijna elke week een bandje in een kroeg bij jou in de buurt!

Ruud Tijs, van Hillroads Records draagt zijn steentje bij. Hij zal van alle (halve) finalisten één nummer opnemen en afmixen in zijn eigen studio. Uiteindelijk wordt het resultaat op CD uitgebracht en worden de 500 (!) exemplaren verdeeld onder de deelnemende muzikanten ter promotie van hun eigen werk.

Dus zit je in een band, of ken je een muzikant waar heel Salland nodig kennis mee moet maken? Download snel het inschrijfformulier van staging2.dewraakvansalland.nl en schrijf je vandaag nog in. Verder staat de organisatie altijd open voor mensen/bedrijven die een bijdrage willen leveren, op wat voor manier dan ook. Op de website staat hoe je ons het snelst kan bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.