de voordelen van glasvezel volgens beekman

Waarom glasvezel

De technische ontwikkelingen gaan razendsnel en voordat je het weet loop je alweer achter. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk heeft u toegang tot het snelste internet van Nederland met nagenoeg onbeperkte mogelijkheden. Een van de grootse voordelen van glasvezel is dat die hoge snelheid uit tweerichtingsverkeer bestaat. Het ophalen (downloaden) en versturen (uploaden) van informatie gaat altijd met dezelfde snelheid.

Al bij een basis glasvezelabonnement is de verbinding vele malen sneller dan ADSL en kabelinternet je ooit kunnen bieden; bij een 100 Mb/s-abonnement op glasvezel is zowel de download- als de uploadsnelheid 100 Mb/s.ADSL en Kabel hebben maar een uploadsnelheid tot ongeveer 6 Mbps.

Glasvezel is ook bijzonder nuttig om verschillende gebouwen met elkaar te verbinden. Glasvezel heeft weinig tot geen last van storingen want de kabel bestaat uit glas en glas is ongevoelig voor elektrische storingen. De kwaliteit en veiligheid van bijvoorbeeld beeld en geluid zijn gegarandeerd.

Belang uploadsnelheid

Uploaden is bijvoorbeeld heel belangrijk bij thuiswerken, gamen, zware bestanden als presentaties en documenten mailen, foto’s en video’s plaatsen op uw blog, Hyves of Facebook, of een zelfgemaakte foto album versturen naar een afdruk service. Dankzij de hoge uploadsnelheden ben je met glasvezel verzekerd dat het verzenden in een mum van tijd gereed is!

Thuiswerken

Als u thuis werkt, is een hoge uploadsnelheid van het grootste belang. Vooral wanneer je vaak grote bestanden of e-mails moet versturen. Met de hoge snelheid bij het uploaden hoef je nooit meer eindeloos lang te wachten. Bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie van 15 Mb/s is binnen 4 seconden opgeslagen op het bedrijfsnetwerk. Nu Raalte niet alleen het industrieterrein wordt voorzien van glasvezel maar ook de woonwijken, wordt het thuiswerken erg interessant.

Telefoon

KPN is van plan om alle telefoonlijnen om te zetten naar internetlijnen. Dat wil zeggen dat de analoge en ISDN-lijnen gaan verdwijnen. De grote voordeel van internetlijnen is de besparing op maandelijkse abonnementskosten en de besparing van 10 tot 40 procent op gesprekskosten. Je kunt dan wachten tot de KPN deze stap neemt. Je hebt tot die tijd dezelfde hoge kosten. Of je kunt er voor kiezen om direct over te gaan. Gesprekken via ADSL zijn minder stabiel dan over glasvezel. Via ADSL kunnen de

gesprekken gaan kraken of wegvallen wegens beperkte bandbreedte. Bij glasvezel heb je geen bandbreedte beperking en dus minder kans op kraken of wegvallen van gesprekken.

Inbraakbeveiliging

Voor de inbraakbeveiliging wordt in de meeste gevallen een aparte lijn gebruikt om de alarmen naar de meldkamer te versturen. Bij elke in of uitschakeling of alarm wordt er gebeld, dus kosten gemaakt. Dit varieert tussen de 5 en 15 cent per melding. Wanneer er 3 meldingen per dag verstuurt worden, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. In de meeste gevallen kan door een aanpassing in het systeem de meldingen via internet verstuurd worden. Dit is gratis. Je hebt wel meer abonnementskosten, maar geen belkosten meer. Je bent in totaal hierdoor behoorlijk goedkoper uit. De besparing loopt nog meer op, wanneer u ook de KPN-lijn kunt opzeggen.

Camerabewaking

Tegenwoordig worden er steeds meer bedrijven uitgerust met een camerabewakingssysteem. In de meeste gevallen is er de mogelijkheid om het systeem van buiten het bedrijf te benaderen en zodoende toezicht te houden op het bedrijf. Via ADSL is het beeld schokkerig door de beperkte bandbreedte. Dit probleem is, net als met de telefonie voorbij wanneer we via glasvezel het internet op gaan.

Beekman

Beekman is gespecialiseerd in telecommunicatie, inbraakbeveiliging en camerabewaking. Wanneer je vragen hebt omtrent één van deze facetten, kun je het bedrijf altijd om advies vragen. “We kunnen voor u uitrekenen wat u kunt besparen en vrijblijvend een offerte voor de aanpassing aanbieden.”

Glasvezelevenement

Ongeveer tien bedrijven houden op 19 november samen een glasvezelevenement in de Leeren Lampe in Raalte. Bezoekers van het evenement kunnen op het evenement kennis maken met een ‘virtuele assistent’, lagg-vrij gamen, onderwijs op afstand, tv van de toekomst en zorg op afstand. Kortom: Alle voordelen van de snelheid van glasvezel. Daarnaast kunnen bezoekers op het evenement zien hoe glasvezel gelast wordt en hoe glasvezel een woning ingeblazen wordt. Het glasvezelevenement begint om 10.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.