dames smhc blijven puntloos onderaan staan

Het eerste damesteam van de Sallandse Mixed Hockey Club heeft de tiende nederlaag op rij geleden. Op het Raalter veld waren de bezoekers uit Hardenberg met 1-2 te sterk voor de thuisploeg.

Het eerste team van SMHC heeft het zwaar deze competitie. Na vorig jaar gepromoveerd te zijn, wil het dit seizoen allemaal niet zo vlotten. Het niveauverschil in de competitie is groot, tegenstanders zijn een stuk sterker dan het vorig seizoen. Na tien duel staat het team van Heino Logtenberg dan ook puntloos onderaan. Toch zien de dames van SMHC wel vorderingen in hun spel en worden de nederlagen steeds kleiner. Zondag leek het er even op dat SMHC het eerste punt in de wacht zou slepen. Dat punt bleef uit, maar omdat de nederlagen slinken, blijft de stemming in het Raalter hockeykamp optimistisch.

“Weer hebben we top gespeeld,” aldus speelster Saskia van Vilsteren. “Verdedigend speelden we 1 op 1. Aanvallend vanuit de achterhoede, via de buitenkant doorspelen naar het midden en naar de voorhoede. We waren bloedfanatiek, toch konden we het eerste doelpunt tegen niet tegenhouden, hij lag er al vrij snel in vanwege een foutje in de achterhoede.”

“Dit doelpunt heeft er wel voor gezorgd dat we nog fanatieker gingen spelen,” aldus Van Vilsteren. “We zijn weer vol goede moed de aanval ingegaan. We waren gewaagd aan Hardenberg. Via goeie ballen naar voren hadden we mooie kansen om te scoren. Daarna kregen we een domper te verduren; door een klein foutje in het verdedigen hebben we een eigen goal gescoord. Baalmomentje.”

Na rust besloot SMHC de tactiek te veranderen. De laatste vrouw werd de vrije vrouw. Hierdoor concentreerde het spel van de Raalter hockeyformatie zich nog meer op de buitenkanten van het veld. Dat wierp zijn vruchten af. Van Vilsteren: “We hadden Hardenberg goed onder controle. De meiden van Hardenberg hadden dit door en werden er niet sportiever op.”

Door een goed uitgespeelde kans, kwam SMHC via Sharon Tiebot dichterbij (1-2). Hierna kwam SMHC echter tijd tekort om ook de tweede goal te scoren, zodat de eindstand ook 1-2 bleef.

Door de nederlaag blijft SMHC de puntloze hekkensluiter van Vierde Klasse F. Omdat concurrent Flevoland verrassend won van Harlingen, is het gat met de nummer voorlaatst groter geworden. Flevoland heeft nu 7 punten voorsprong op SMHC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.