cool24 geeft zichzelf prachtig cadeau

Golden Earring, Aretha Franklin, The Stray Cats, Amy (to much) Winehouse, KC and the Sunshineband, ze kwamen zondagmiddag allemaal voorbij in een fantastisch, overweldigend optreden van Cool24, de bigband uit Raalte die haar vijf jarig bestaan vierde. Met een optreden in het Hoftheater gaven ze de muziekliefhebber een cadeautje. En dat werd met luid applaus, zelfs met een volle dansvloer uitgepakt.

Puur professioneel, kwalitatief hoogwaardig. Dat zijn kreten die bij de bigband onder leiding van Ton Nieuwkamp passen. Musicus Hans Groen begon met de bigband, muziekvriend Nieuwkamp nam het roer vijf jaar geleden over. Het repertoire veranderde ook iets. Meer populaire muziek, tot disco aan toe. En daar genoot het publiek met volle teugen van. Na een dubbele toegift met nummers van Simple Minds en Kiki Dee was het voor de bezoekers zelfs wat op adem komen in de foyer van ’t Hoftheater.

Voor de pauze speelde Cool24 een repertoire waar ze ook mee op de Pinkster Party van Ribs&Blues kunnen staan. Caro Emmerald – ook met een complete blaassessie – was afgelopen Pinksteren minder. Het tempo waarop Nieuwkamp nieuwe nummers inzette mocht er zijn. Geen tijd van adem halen. Niet voor de muzikanten, niet voor het publiek. Met saxofoons, trompetten, schuiftrompetten, drums, percussie, lead- en basgitaar, twee zangeressen en een zanger, en dan Nieuwkamp op saxofoon zelf niet te vergeten, produceerde Cool24 een muur van muziek, maar dan wel een heel strak gemetseld muurtje.

Na de pauze ging de dansvloer open. Disconummers trokken de beentjes naar de vloer. Verrassend hoe verschillende hits uit de jaren zeventig-tachtig in een bigband-arrangement waren gezet. Voor de dansvloer goede muziek, voor de zittenblijvers wellicht iets minder. Maar die kregen in die dubbele toegift weer waar voor hun geld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.