concours luttenberg fanatiek maar gezellig

Manege De Luttenberg vormde afgelopen weekend het decor voor het recreanten- en veteranenconcours. Een groot aantal deelnemers streden fanatiek om de winst. Maar zoals elk jaar was de sfeer gemoedelijk en gezellig.

Net als vorig jaar ging Edwin Ohms er zaterdagmiddag met de eerste prijs vandoor tijdens de recreantenspringwedstrijd. Ohms, lid van de organiserende Recreatieve Rijvereniging Luttenberg, behaalde na een spannende strijd met onder andere Jos Koopman de eerste plek in de klasse 70 cm. Door foutloos en supersnel te rijden in de tweede manche werd Ohms met zijn paard Cubala eerste in het overall klassement. Hij mag zich de beste recreatieve springruiter van de dag noemen.

Om 18.00 uur was het de beurt aan de routiniers. De veteranen/40-plussers zorgden voor een felle en spannende strijd. In de klasse B behaalde Mario Speek uit Wilp zowel de eerste prijs in de klassieke als in de progressieve springwedstrijd. Gerrit van Norel behaalde de eerste prijs in de klasse L klassiek. Helaas had hij pech in de progressieve springwedstijd, want door een val met zijn paard moest hij de wedstrijd staken.

Zondag stond de hele dag in het teken van de dressuur. Ongeveer vijftig deelnemers streden om de titel beste recreatieve dressuurruiter van de ochtend en middag. Beste dressuurruiter van de ochtend was Willem Biezenaar uit Sibculo en beste dressuurruiter van de middag was Lineke van der Kolk uit Balkbrug.

Een eervolle vermelding is er voor Ben Besten uit Raalte. De afgelopen dertig jaar was Besten een vaste deelnemer aan het recreantenconcours in Luttenberg. Dit jaar was hij succesvol door het winnen van een eerste prijs in de klasse B dressuur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.