computercursussen voor senioren

In het dienstencentrum Swaenewoerd starten in de week van 9 tot en met 13 januari weer computercursussen voor senioren (55+). Er zijn twee beginnerscursussen, deze starten op maandagmorgen 9 januari en op dinsdagmorgen 10 januari. Ook worden er twee vervolgcursussen gegeven, op donderdagmorgen en donderdagmiddag. Deze cursussen beginnen op 12 januari.

De cursus fotobewerking gaat op woensdagmorgen 11 januari van start en de cursus stamboomonderzoek op vrijdagmorgen 13 januari. Om de cursussen fotobewerking en stamboomonderzoek met plezier te kunnen volgen is een goede kennis van de computer gewenst.

Iedere cursus bestaat uit acht dagdelen, ’s ochtend van 10.00 tot 12.00 uur, de donderdagmiddag cursus van 14.00 tot 16.00 uur. De cursussen worden begeleid door twee vrijwilligers, er wordt gewerkt op zes computers, dus kunnen er slechts zes cursisten per cursus meedoen. De inschrijvingen worden op datum van inleveren verwerkt, dus vol is vol.

Om te kunnen deelnemen aan deze cursussen wordt wel verwacht dat je thuis beschikt over een computer of laptop waarop je thuis kunt oefenen en een e-mail kunt versturen. Een eigen e-mailadres is dus van belang.

Werk je nog niet op een computer maar wil je leren een boek via de computer te verlengen, een treinreis op de computer uit te zoeken, je kinderen of kleinkinderen e-mailen of informatie over je hobby op internet opzoeken, dan zijn de beginnerscursussen echt iets voor jou.

Red jeje wel een beetje op de computer maar wil toch meer leren van alle mogelijkheden die de computer biedt, kies dan voor de vervolgcursussen. Heb je een digitale camera en wil je leren de foto’s lichter/donkerder te maken, bij te snijden, foto’s klaar te maken om af te drukken of per mail te versturen? Misschien fotokaarten of een fotoboek maken? De fotobewerkingscursus leert je dit allemaal.

Wil je beginnen met stamboomonderzoek en de gegevens in een genealogie programma in de computer opslaan? Op de vrijdagmorgen leer je werken met het programma Aldfaer, ook een bezoek aan het provinciale archief staat op het programma.

Een folder met meer informatie en het inschrijfformulier kun je afhalen bij de balie van Swaenewoerd in Raalte. Ook kun je bellen naar 0572–345678. Alle informatie wordt dan toegestuurd. Deelname aan de fotobewerkingcursus kost 65 euro, om mee te doen aan de andere cursussen betaal je 60 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.