combinatiefunctionarissen raalte aan de slag

In de gemeente Raalte zijn per 1 september vier combinatiefunctionarissen aan de slag. Zij zijn op acht basisscholen als vakleerkracht bewegingsonderwijs aan het werk en combineren deze taak met het ondersteunen van de jeugdafdeling van sportverenigingen en het verzorgen van naschoolse activiteiten bij Kinderopvang KOOS.

Kristel Meijer is als combinatiefunctionaris actief in Heeten op de basisschool St. Bernadette en bij de Heetense sportverenigingen. Combinatiefunctionaris Rob van Egmond werkt in Mariënheem bij basisschool St. Antonius, SV Mariënheem en in Broekland bij basisschool Gerardus Majella en handbalvereniging Broekland. In Raalte is Kai Rensen actief op de basisscholen de Hartkamp en de Vogelaar en bij wielerclub CRT Raalte, hockeyvereniging SMHC en atletiekvereniging AV Salland. En Ingrid Anemaat is werkzaam in Heino op de drie basisscholen De Dolfijn, De Gouden Emmer en De Springplank, bij de Heinose sportverenigingen en Kinderopvang KOOS in Heino.

Deze vier combinatiefunctionarissen werken ook veel samen als team. Zo kunnen ze van elkaars specialismen gebruik maken en gezamenlijk (school)sportactiviteiten stimuleren. Ook organiseren ze samen bijeenkomsten voor het jeugdkader van de sportverenigingen, gericht op deskundigheidsbevordering. Een van de doelen daarbij is het maken van een goede sporttraining en lesplanning.

De gemeente Raalte doet mee met de Landelijke Impuls Brede School, Sport en Cultuur de zogenaamde Combinatiefuncties. De aanstelling van deze functionarissen is financieel mogelijk vanwege een structurele Rijksbijdrage van 40% en een (co) financiering van de gemeente Raalte, het lokale onderwijs en Kinderopvang KOOS. In het schooljaar 2012-2013 wordt het aantal combinatiefunctionarissen uitgebreid naar het maximum van 5,9 fte combinatiefunctionaris in de gemeente Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.