biologische waterzuivering nog niet op gang

Het gedeelte van de riolering aan de Hondemotsweg in Raalte waarin schadelijke stoffen zaten, is voor twee derde leeggepompt. Het afvalwater wordt afgevoerd naar ergens in Kampen. Vanaf zondag 17.00 uur wordt het riool weer volledig opengesteld. Er is geen rioolwater in het oppervlaktewater terecht gekomen.

Dat melden de gemeente Raalte en Waterschap Groot Salland. Of en hoe de waterzuivering zijn biologisch reinigingswerk weer oppakt blijft onzeker. Het herstel van dat biologische proces gaat minder snel dan verwacht.

Het onderzoek van het waterschap naar de herkomst van de schadelijke stoffen en het effect hiervan op de rioolwaterzuivering is nog bezig. Ook blijft het waterschap het gezuiverde water controleren dat uit de zuiveringsinstallatie Raalte naar de Hondemotswetering stroomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.