are you a lion presenteert eerste plaat

De deels Sallandse band Are You a Lion presenteert vrijdag 18 november haar eerste album in het Burgerweeshuis in Deventer. Are You a Lion bestaat uit zanger/gitarist Tije Oortwijn uit Luttenberg, oud-Raaltenaar Ruben Zunnebeld op drums, gitarist Harald de Ruiter uit Vroomshoop en bassist Geert Bos uit Zwolle.

Wat jaren geleden begon als een vrijblijvende jam in het oefenhok groeide al snel uit tot een echte band. Al kort daarna besloot platenmaatschappij Goomah Music de band een platencontract aan te bieden. In de loop van 2011 nam de band het titelloze debuutplaat helemaal op de eigen studio, in de luwte van het platteland van Oost-Nederland. Het leverde de band een plek op in de Popronde. Dit rondreizende festival gaat door heel Nederland en biedt aan honderd talentvolle bands de kans om op te treden in het hele land. Met zeventien shows is Are You A Lion één van de meeste geboekte bands. Afgelopen weekend speelde de band in het voorprogramma van de internationale topact Saybia.

De muziek? Vlotte alternatieve gitaarpop die geworteld is in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. De officiële biografie schermt met namen als Midlake, Moss, The Shins en Fleet Foxes, maar ook Neil Young en Bob Dylan worden genoemd. Americana noemen ze dat. Maar toch voelen de heren zich niet helemaal thuis in dat hokje, vertelden ze vorig jaar aan Salland Centraal. Tije: “Als ik aan Americana denk, denk ik toch aan ingetogen, low-tempo muziek. Bij ons zit er meer vaart in. Wat meer pop, iets meer enthousiasme. Het zijn over het algemeen kleine liedjes. Dat we toch wel een beetje Amerikaans klinken, komt denk ik vooral door het warme geluid van onze vintage apparatuur.”

Online is inmiddels een voorproefje van het album te beluisteren. Via areyoualion.bandcamp.com zijn vijf nummers te beluisteren van het titelloze debuutalbum dat op 21 november in de winkels ligt. Tickets voor de releaseshow op vrijdag 18 november kosten 5 euro. Voor kaarten ga naar staging2.burgerweeshuis.nl. Meer info op staging2.areyoualion.nl; en staging2.goomahmusic.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.