acties rondom voorstellingen hofheater

Het Hoftheater presenteert de komende dagen maar liefst vier voorstellingen. Donderdag 17 november is cabaretier Ronald Goedemondt te gast in het Raalter Theater. Vrijdag 18 november kun je kijken naar de voorstelling ‘De eenzaamheid van priemgetallen’ van Matzer Theaterproducties. Zangeres/actrice Ricky Koole staat zaterdag 19 november op de planken met haar voorstelling ‘Rain, Steam & Speed’. Tenslotte presenteert Helmert Woudenberg op zondag 20 november zijn stuk ‘Übermensch’. Wie was Adolf Hitler?’

In de voorstelling ‘Binnen de lijntjes’ verkent Ronald Goedemondt (1975) het thema conformisme. De show is een mix van bizarre gedachtegangen, zelfspot, nabootsingen van accenten en stemmen waarbij hij speelt met gezichtsuitdrukkingen en lichaamsstaal. Aanvang is om 20.15 uur.

De voorstelling ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. Het stuk handelt over de bijzondere relatie tussen twee geestelijk verminkte kinderen die voortduurt tot in hun volwassen jaren. Matzer Theaterproducties heeft het boek vertaald naar het toneel. Aanvang is om 20.15 uur.

Ricky Koole brengt haar muzikale voorstelling ‘Rain, Steam & Speed’. Net als bij haar eerste soloprogramma ‘Ricky Koole zingt’ en bij ‘Laagland’ wordt Ricky begeleid door een vierkoppige band met topmuzikanten als Marcel de Groot en Roel Spanjers die meer zijn dan alleen begeleiders en zelf ook prachtig zingen. Net als haar muzikanten heeft Ricky een grote voorliefde voor de rauwe soul uit het zuiden van de VS en de mooie teksten van de folk en country. Door de verhalen van Ricky ontstaat er een complete voorstelling die rijker is dan alleen de optelsom van de liedjes. Aanvang is om 20.15 uur.

In ‘Übermensch. Wie was Adolf Hitler?’ gaat Helmert Woudenberg dieper in op de beweegredenen van de persoon Hitler. Het stuk bestaat uit scènes uit het veelbewogen leven van deze omstreden leider, vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood. Woudenberg wil tonen hoe Hitler werkelijk was en zijn handelen verklaren uit de woede en de pijn, waarvan hij was bezeten. Aanvang is om 15.00 uur.

Meer informatie op staging2.hoftheater.nl

Acties

Aan de voorstellingen van Ronald Goedemondt en Ricky Koole zijn acties gekoppeld. De bezoeker van de voorstelling van Goedemondt die een met gouden slingers versierde zitplaats aantreft, wint de Gouden Podium Cadeaukaart. Hiermee kan hij/zij voor een bedrag van 75 euro aan tickets aanschaffen. De cadeaukaart zal voorafgaand aan de voorstelling door directeur Jos van den Born uitgereikt worden. In samenwerking met het Hoftheater mag Salland Centraal een exemplaar van de nieuwe cd van Ricky Koole verloten onder haar lezers. Hiervoor dienen zij de volgende vraag juist te beantwoorden: wat is de titel van de nieuwste cd van Ricky Koole? Antwoorden kunnen voor vrijdagmiddag 18 november, 13.00 uur, gemaild worden naar prijsvraag@sallandcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.