60 procent denkt dat glasvezel er komt

Zestig procent van de deelnemers aan de poll op Salland Centraal verwacht dat het glasvezel er wel komt. 29 procent denkt van niet, 11 procent had geen mening.

Nieuw Heeten heeft als eerste Sallandse dorp de benodigde dertig procent aanmeldingen voor glasvezel binnen. De aanmeldingen binnen Lierderholthuis en Heino blijven ver achter. Acht procent (195 woningen) van de Heinose huishoudens heeft zich aangemeld en in Lierderholthuis zelfs nog maar vijf procent (6 woningen). Laag Zuthem zit op 16 procent; Broekland op 15 procent; Wijhe op 13 procent; Heeten, Mariënheem, Olst/Boskamp en Raalte op 11 procent en Luttenberg en Wesepe op 10 procent. Op staging2.sallandopglasvezel.nl worden de nieuwe standen wekelijks bijgehouden.

De stelling van deze week handelt over de Rabobank Salland. Deze bank heeft aangekondigd eind 2012 haar kantoren in Heino, Heeten, Olst en Wijhe te sluiten. Ook de vestigingen in Bathmen en Keizerslanden (Deventer) gaan dicht. De reden voor het besluit is dat de kantoren niet rendabel zijn. “Er komen gemiddeld tien mensen per dag in deze vestigingen”, licht directeur particulieren Ronald Treijtel toe.

Om toch dicht bij de klanten te blijven, gaat de Rabobank investeren in een andere vorm van dienstverlening. In de dorpen waar de Rabobank vertrekt, komen automaten (geld-, sealbag en afstortautomaten). Ook komt er, met uitzondering van Heeten en Keizerslanden, een spreekkamer voor inloopuren. Daarnaast komen er ‘thuisadviseurs’ die bij mensen op verzoek thuis langs gaan.

Natuurlijk willen de meeste mensen dat de kantoren behouden blijven voor de kleine kernen, de Rabobank Salland waarschijnlijk zelf ook het liefst. Maar inderdaad is een gemiddelde score van tien bezoekers per dag niet hoog. Heb jij begrip voor de beslissing? De stelling van deze week luidt: ‘Dat Rabobank vertrekt uit kleine kernen is begrijpelijk’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.