Home / archiefcentraal / zwolle pakt periodetitel eagles verliest

zwolle pakt periodetitel eagles verliest

FC Zwolle heeft vrijdagavond op verrassende wijze de eerste periodetitel in de Jupiler League in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Art Langeler profiteerde van een slippertje van FC Eindhoven, dat met 1-0 onderuit ging bij MVV.

FC Zwolle won vrijdagavond in eigen huis met 7-3 van Telstar. Al bij rust stond het al 5-3 voor de Zwollenaren. De wedstrijd in Zwolle was eerder afgelopen dan de wedstrijd in Maastricht, waardoor er een aantal spannende minuten te beleven waren in het FC Zwolle stadion. Toen MVV zes minuten voor tijd scoorde was het billenknijpen en hopen op het beste.

De periodetitel werd uiteindelijk op doelsaldo gewonnen door FC Zwolle. Dankzij deze titel is FC Zwolle nu al zeker van deelname aan de nacompetitie om via deze weg promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles had vrijdagavond minder geluk. In Oss werd het 5-3. De ploeg van trainer Joop Gall kwam al binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Freek Heerkens en Jarchinio Antonia, maar zakte vervolgens volledig in. De rust werd nog gehaald met een 1-2 voorsprong, maar na rust was er geen houden meer aan.

Lees ook

Blog Aaltje Booijink-Jonkman: Wees zuinig met energie!

Ken je de kreet nog? In de jaren 70 werd opgeroepen om verstandig en zuinig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.