zoektocht naar mooiste boerderij

De Stichting Sallands Erfgoed gaat op zoek naar de mooiste boerderij van Salland. Op deze manier wil de Stichting Sallands Erfgoed niet alleen op vermakelijk manier de aandacht op de culturele rijkdom vestigen, want de verkiezing heeft een serieuze ondertoon. Bijna elke maand gaat er een historische boerderij in de regio verloren.

Om de mooiste boerderij te verkiezen worden eerst de mooiste boerderijen van tien dorpen gekozen. Dit tiental wordt onderdeel van een internetverkiezing: De boerderij met de meeste stemmen krijgt naast de eeuwige roem een gratis onderhoudsinspectiebeurt door Monumentenwacht en een deskundig historisch bouwonderzoek met artistieke impressie van dr. Everhard Jans.

Bewoners van de regio kunnen zelf boerderijen nomineren. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@stichtingsallandserfgoed.nl onder vermelding van adres en eigenaren, met twee foto’s van voor- en achterzijde van het pand.

Per toerbeurt doet de ‘Sallands Erfgoed Show’ (daar is de verkiezing onderdeel van) dorpen in de regio aan. Naast de verkiezing van mooiste boerderij, worden er historische en actuele beelden van Salland getoond. Ook krijgen bezoekers van de avonden een spoedcursus boerderijkunde. Erwin Nyhoff (wie kent hem niet) zorgt voor de muzikale invulling.

De erfgoedshow doet vanaf dit najaar bijna alle (grotere) plaatsen in de regio aan. Allereerst staan Heeten, Den Ham, Heino, Olst en Bathmen op het programma. Volgend jaar komen de andere plaatsen in Salland aan de beurt.

Op 21 oktober doet de show Heeten (Bosgoed) qaan, op 25 oktober Den Ham (Harwig), op 3 november Heino (parochiecentrum), 11 november Olst (Holstohus), 23 november Bathmen (Braakhekke). De entree en consumpties zijn gratis. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Zie ook: http://staging2.stichtingsallandserfgoed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.