zijlstra brengt eigenzinnige ode aan ramses

De liedjes waren vooral geïnspireerd door Ramses Shaffy. Voor een vlokje mensen, zoals Zijlstra het zelf noemde, speelde hij vooral veel rustige jazzy liedjes met af een toe een vrolijk en snel lied.

Door de samenwerking van Zijlstra, de band en Lydia van Dam is de ‘ruige’ stijl, die we zo van hem kennen niet zo aanwezig. Toch past het allemaal mooi in elkaar. Een avondje genieten van jazzmuziek met de mooie ruige stem van Zijlstra en de heldere stem van Lydia van Dam. De muziek wordt nog mooier door de veelzijdigheid van de muzikanten. Zijlstra speelt als vanouds trompet en piano, Pieter-Jan Cramer is tevens accordeonist en toetsenist – soms zelfs twee tegelijk –, Edwin Wieringa speelt basgitaar en de contrabas en Nout Ingenhousz gebruikt vier verschillende stokjes en bewerkt daarmee als een bezetene zijn instrument.

Wie een avond van herkenning zoekt, kan beter thuisblijven. De hele avond kwamen er nieuwe liedjes voorbij. Het was natuurlijk wel een try-out, dus misschien dat er in de uiteindelijke voorstelling een paar gouwe ouwen verwerkt worden. Al met al zeker een aanrader voor de jazzliefhebber. ‘Samen in zee’ gaat 30 oktober in première in Amsterdam.

Volgende week staan Nilgün Yerli, de Normaal Coverband, Arjan Ederveen en Aap en Beer in het Hoftheater. Voor deze en meer gezellige voorstellingen, kijk je op het programma van het Hoftheater.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.