winnares appelloop verkoopt alle appels

Een spontane appelverkoopactie van Lynn van Zijl (11) heeft 35 euro opgebracht voor Stichting Spieren voor Spieren. Deze Stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte.

Lynn was tijdens de Appelloop in Olst het snelste meisje. Daarmee verdiende zij haar gewicht (39 kilo) in appels. Lynn besloot die prijs echter niet zelf te houden. Nadat ze haar klasgenoten van de brugklas (Lynn is niet alleen een snelle loper, maar ook een snelle leerling) had getrakteerd, besloot ze de overgebleven appels op school te verkopen. “Dat ging in het begin niet zo goed”, vertelt ze.

“Er kwamen vooral leerkrachten. Samen met mijn mentor heb ik besloten om het de volgende dag weer te proberen. Toen kwamen veel meer leerkrachten en ook veel meer leerlingen. De conciërge kocht er in een keer veertig! Een aantal kinderen hoefde geen appel, maar gaf toch een donatie.”

Als beloning voor haar spontane actie kreeg Lynn van Stichting Spieren voor Spieren een armbandje, een pen en een pet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.