wijhezicht heeft cultuurhistorische waarde

De vereniging is van mening dat door de bouw van het appartementencomplex afbreuk wordt gedaan aan de cultuurhistorische waarde van het park. Park en huis zijn altijd één geheel geweest en dat is in de loop der geschiedenis vrijwel steeds zo gebleven, zo beargumenteert de historische vereniging.

“De geplande hoogbouw in het park tast het wezenlijke van dit park aan. Hiermee bedoelen we dat het historische beeld- en sfeerbepalende van het huis wordt vernietigd door in de nabijheid andere moderne hoogbouw te plaatsen. Het enorme bouwblok in het park overtreft de omvang en hoogte van het bestaande Wijhezicht en trekt alle aandacht naar zich toe, het neemt de leiding van het park over.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.