wandelvierdaagse verrast door vakantiedata

“Wij hadden ons aan de landelijke advieskalender gehouden. Omdat de Sallandse Wandelvierdaagse op de landelijke wandelkalender staat, moet hij anderhalf jaar van te voren aangemeld worden. Wij dachten dat het lastig zou worden met de Kidsroute. De ouders van de kinderen lopen vaak ook mee, maar dan de 20, 30 of 40 kilometer. We hebben toen verschillende gesprekken gevoerd, zoekend naar een oplossing.”

Die oplossing leek gevonden door er een projectweek voor basisschoolleerlingen aan te koppelen. “Hierdoor konden de leerlingen kennismaken met de Sallandse natuur, bewegen en met het programma ‘Ik lekker fit’. Er werd enthousiast op gereageerd, ik heb toen een projectplan geschreven. Dat is toen niet eens behandeld. Ik had hem ingeleverd bij het overleg van directeuren van basisscholen, maar het scheen dat deze ingeleverd moest worden bij de schoolsportraad. Niemand wist van het bestaan van die raad, maar hierdoor werd de boel wel afgebakend. De energie was voor niks geweest.”

De laatste optie was het verschuiven van de starttijden van de Kidsroutes. “Dat hebben we gedaan met het idee van ‘het is nou eenmaal zo’.” Het was voor de organisatie wel even afwachten wat er met de aantallen deelnemende kids gebeurde. “We hebben gelukkig geen terugloop daarin gezien, kinderen komen uit school rechtstreeks hier naar toe. Dan krijgen ze wat te drinken en beginnen we met wandelen.” Heethaar stelt vanuit het SCOS al begrepen te hebben dat de scholen volgend jaar wel de landelijke adviezen opvolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.