vvd wil af van salland wonen

In een brief aan het college vragen de liberalen zich ook af of het toekennen van een ‘preferente positie’ niet in strijd is met de Mededingingswet. Aanleiding voor de vragen is het feit dat de gemeente op het punt staat om voor een nieuwe periode prestatieafspraken te maken met Salland-Wonen. De vorige overeenkomst liep in 2010 af.

Tijdens de evaluatie is vastgesteld dat op een aantal punten de afspraken niet zijn nagekomen. Zo is er minder gebouwd dan afgesproken en werden minder huurwoningen verkocht dan was overeengekomen.

“Bovendien heeft Salland Wonen klip-en-klaar gezegd dat het voor haar alleen nog haalbaar is om te bouwen in Raalte, Heino en heel misschien in Heeten. Dan is het wat ons betreft tijd om wat verder te kijken dan Salland Wonen. Toch? Als er in Laag Zuthem, Luttenberg of Nieuw-Heeten onvoldoende animo is voor sociale woningbouw, waarom zou je die belangstelling die er wél is niet aanvullen met vraag vanuit de andere kernen, of uit omliggende gemeenten. Zeker als dat bijdraagt aan behoud van de leefbaarheid moet je die optie opengooien”, laat de VVD-fractie weten.

Het is de liberalen als langere tijd een doorn in het oog dat Salland Wonen een machtspositie heeft als het gaat om de lokale woningbouwmarkt. Eerder dit jaar heeft de partij al vragen gesteld op welke wijze het college omgaat met afspraken die in het verleden gemaakt zijn met Salland-Wonen over het oude gemeentehuis in Heino. Zoals bekend heeft Salland Wonen dat pand tegen een gunstige prijs gekocht in een combinatie met de koop van De Haere en het bezoekerscentrum. Ook daar heeft Salland Wonen zich niet aan de afspraken gehouden.

Tijdens een recente informatiebijeenkomst heeft de VVD gevraagd om inzage in nieuwe overeenkomst vóórdat de handtekeningen worden gezet. Dit verzoek heeft het college nog in beraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.