voorstelling over borstkanker in capellenborg

Spiriet speelt op zaterdag 22 oktober de voorstelling ‘Ontboezemingen’ in het Capellenborg Theater in Wijhe. Ontboezemingen is het indrukwekkende verhaal van vijf vrouwen die elk op hun eigen manier de strijd aangaan met hun ziekte, maar vooral met zichzelf. Een humoristisch drama over borstkanker dat in 2010 uitverkochte zalen trok, goede recensies kreeg en genomineerd werd voor de Toneel Publieksprijs 2011.

Het idee voor ‘Ontboezemingen’ ontstond toen de moeder van theaterproducent Joris van de Sande na negentien jaar voor een tweede keer door borstkanker werd getroffen. Van de Sande wilde er graag voor haar zijn, maar voelde zich machteloos. Vanuit dat gevoel ontstond het verlangen om dit verhaal te vertellen. Daarom sprak hij met verschillende vrouwen met borstkanker en gebruikte deze interviews als basis voor een theatervoorstelling.

‘Ontboezemingen’ vertelt met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen het verhaal van vijf verschillende vrouwen die elkaar niet kennen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie en appeltaart. De reacties van publiek en pers spreken voor zich: “Fantastisch gespeeld, indrukwekkend, herkenbaar, confronterend, ontroerend en humoristisch. De afwisseling tussen verdriet, sarcasme en humor maakt het tot een evenwichtig en mooi toneel.” Een voorstelling die je aan het lachen maakt en aan het denken zet.

Voorafgaand en in de pauze kunnen bezoekers artikelen kopen van de stichting Pink Ribbon. Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om met de cast, regisseur en producent over de voorstelling napraten.

De voorstelling ‘Ontboezemingen’ vindt plaats op zaterdag 22 oktober om 20.15 uur bij Capellenborg Theater in Wijhe. Kaarten kosten 19 euro. Bezoekers die nog kaartjes hebben van de vorige voorstelling, oorspronkelijk 30 januari 2011 in het Capellenborg Theater, krijgen op vertoon van deze kaartjes gratis entree. Vorig seizoen werd de voorstelling namelijk afgelast.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen van Theaters Olst-Wijhe, worden verkocht bij Postagentschap Bourquin aan de Langstraat 66 in Wijhe, Boek- en kantoorvakhandel Korten aan de Geertsstraat 19-21 in Olst, Holstohus (VVV-balie) aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst en via staging2.theatersolstwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.