Home / archiefcentraal / vier sallandse dorpen in duurzame race

vier sallandse dorpen in duurzame race

Zeventien dorpen, wijken en buurten reageerden dit jaar op een oproep van de Provincie Overijssel om mee te doen aan de competitie. Door een vakjury zijn acht dorpen genomineerd. De komende weken is bij TV Oost in ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ te zien hoe daaruit vier finalisten en uiteindelijk de winnaar worden gekozen. De inwoners van Overijssel kunnen via de website www.jijenoverijssel.nl een stem uitbrengen. Het publiek kiest één van de vier finalisten en de winnaar van de publieksprijs (50.000 euro).

RTV Oost is maandag gestart met een TV-serie. In acht afleveringen laten alle dorpen zien hoe ze hun duurzame ideeën willen uitwerken. Naast de titel krijgt het winnende dorp een geldprijs van 200.000 euro, die ter beschikking wordt gesteld door de Provincie Overijssel.

De finale is op maandag 21 november live te zien bij TV Oost.

Lees ook

Thema-avond over vitaal buitengebied van GemeenteBelangen

RAALTE – GemeenteBelangen Raalte houdt op maandag 25 oktober de thema-avond ‘Toekomstbestendig en vitaal buitengebied’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.