Home / archiefcentraal / verslavingszorg verbied sterke wiet niet

verslavingszorg verbied sterke wiet niet

Coffeeshops mogen straks geen wiet met meer dan 15 procent van de werkzame stof THC verkopen. De commissie Garretsen oordeelt dat de risico’s op verslaving onaanvaardbaar hoog zijn door het hoge gehalte THC. Met de maatregel van het kabinet wordt een fors deel van de Nederwiet een verboden harddrug.

Volgens Ruud Rutten van Tactus zal de maatregel het aantal verslaafden niet doen afnemen. “Mensen raken over het algemeen verslaafd door de frequentie van inname. Niet door de dosering. Vanuit verslavingsperspectief is er daarom geen enkele aanleiding om wiet met een hoog THC-gehalte op de lijst met harddrugs te zetten.” Rutten voorziet mogelijk zelfs een tegenovergesteld effect. “Door de lagere dosering gaan mensen meer blowen. En dat vergroot nou juist wel de kans op verslaving.”

Wat Rutten betreft wordt de inzet van de verslavingszorg geïntensiveerd binnen de jeugdzorg. “We weten dat daar veel jongeren zitten met een groter risico op problematisch gebruik van cannabis. In plaats van symbolisch met getallen te schuiven kunnen we beter het probleem bij de basis aanpakken.”

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.