Home / archiefcentraal / van hijum en uitslag treden samen op

van hijum en uitslag treden samen op

Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Sabine Uitslag van het CDA treden op zaterdag 12 november samen op tijdens de derde editie van Zuthem Decibal. Sabine Uitslag was tot voor kort zangeres van de rockformatie Spinrock. Haar politieke carrière was echter vrijwel niet meer te combineren met haar carrière als zangeres bij Spinrock, haar privéleven en haar aanstaand moederschap. Vandaar dat ze recentelijk afscheid heeft moeten nemen van haar band.

Wat niet iedereen weet is dat Eddy van Hijum een begenadigd gitarist en muzikant is. Eddy speelde al eerder in een aantal bands, ook in de gelegenheidsformatie van De Tweede Kamer Band, en is recentelijk ook weer betrokken bij een formatie waarin hij eerder speelde die nu nieuw leven in wordt geblazen.

Al in eerdere edities was er sprake van dat dorpsgenoot Eddy van Hijum en Sabine Uitslag een keer samen op zouden treden tijdens Zuthem Decibal. Dit kwam er echter tot deze editie nog niet van.

Het live muziekfeest in zalencentrum ’t Trefpunt is een compact overdekt festival in een ongedwongen sfeer met een beperkt aantal bezoekers. De line-up van het festival is opnieuw uitgebreider dan de voorafgaande edities, maar heeft nog steeds het gehalte voor ieder wat wils te bieden en er een gezellig muziekfeest van te willen maken.

Ook de band KinKobra zal deze avond optreden. KinKobra maakte al een aantal videoclips en was meerdere keren te horen op de radio. Ook Mindspin zal het podium beklimmen.

Daarnaast staat er een optreden van de bluesband The Juveniles uit Brabant op het programma. De bluesformatie Monkey Joe, een betrekkelijk nieuwe band uit Zwolle, maar met zeer ervaren muzikanten is eveneens van de partij.

Waar ook veel van verwacht wordt, is het optreden van de Zwolse band The Tiger Lovemachine. Een band die een geheel eigen stijl muziek maakt die ze zelf omschrijven als Tropical Thunder Cowboy Rock, oftewel dampende rock met een feestelijk karakter. De band was in augustus van dit jaar nog een poos band van de week op Kink FM, dus daar gaan we ook nog wel meer van horen.

De line up wordt aangevuld met Saucy Mary, een coverband uit Heerde die al veel langer diverse rock stijlen speelt, zeer ervaren muzikanten die hun mannetje staan in de diverse rock en bluesstijlen.

Tot slot word de line-up aangevuld met Over The Hill. De allround band uit Vorden spelen moeiteloos nummers van Joe Cocker, Eric Clapton en soortgenoten, maar ook van de Nederlandse band De Dijk. Kortom een band met heel veel ervaring, de bandleden zijn weliswaar wat ouder maar zelf op muzikaal gebied nog zeker niet Over The Hill.

De pauzes/bandwissels worden wederom opgevuld door The Hanging DJ’s, Roel en Erik, die inspelen op de muzieksoort die de volgende act gaat brengen en het feest verder zullen opleuken.

De toegangsprijs is 7,50 euro en de prijs van de consumptiebonnen is 2,00 per stuk. De zaal gaat open om 17.30, het programma begint om 18.00 uur en loopt door tot 2.00 uur. Meer informatie is op www.cafedebuurman.nl te vinden. Je kunt ook bellen met de organisatie van Zuthem Decibal, Gerard Adema via 06-20331323 of info@cafedebuurman.nl.

Line-Up

18.00 uur: Hangin’ DJ’s Roel en Erik

19.00 – 19.45: Monkey Joe (Blues trio uit Zwolle)

19.45 – 20.30: Saucy Mary ( Rock cover band uit Heerde)

20.30 – 21.15: The Juveniles ( Bluesformatie uit Brabant)

21.15 – 22.00: The Tiger Lovemachine ( Tropical Thunder Cowboy Rock uit Zwolle)

22.00 – 22.45: Over The Hill, inclusief een speciaal gastoptreden van de beide CDA politici Eddy van Hijum en Sabine Uitslag)

22.45 – 23.30: Mindspin ( Alternative Rock / Pop uit Woerden)

23.30 – 00.15: KinKobra (Pop / Rockformatie uit Gorinchem)

00.15 – 01.00: Funky Monks ( Red Hot Chili Peppers Tribute uit Laag Zuthem / Zwolle)

01.00 – 02.00: Hangin’ DJ’s Roel en Erik (Bekend van poptempel Hedon en De Zwarte Cross)

Door het unieke concept van Zuthem Decibal duurt een bandwissel slechts maximaal 10 minuten voordat er weer een nieuwe band gereed staat om een volledige set van 45 minuten te kunnen spelen.

Bands

Wanneer je als band wilt optreden op Zuthem Decibal 2012, wees er dan snel bij want er zijn inmiddels alweer vijf bands gecontracteerd voor volgend jaar. Zuthem Decibal wordt vanaf volgend jaar ondersteund door de kunst en cultuurorganisatie binnen de provincie Overijssel, de KCO, wat staat voor Kunst Cultuur Overijssel. KCO adviseert en is het aanspreekpunt voor bands, poporganisaties, podia en festivals en gemeenten in Overijssel.

Zuthem Decibal gaat een rol vervullen binnen het Talentpodiumplan en geeft jonge vernieuwende bands, afkomstig uit Overijssel een kans om op te treden voor een live publiek. Volgend jaar komen er in dit kader tenminste zes bands uit Overijssel spelen op Zuthem Decibal. De verwachting is dan ook dat Zuthem Decibal 2012 nog weer groter is dan dit jaar met een totaal van tenminste vijftien bands.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.