van den berg plannen wijhezicht ideaal

Hij wijst op het lange aanlooptraject waarbij meerdere partijen inspraak hebben gehad. “Bovendien is middels woningmarktonderzoek gebleken dat er behoefte is aan goedkope huurwoningen voor ouderen. Veel van de huidige bewoners willen ook graag zicht op het park houden. Nu geldt dat voor twaalf woningen, zo meteen voor veel meer. Voor hen is zo’n complex ideaal. Ze kunnen bij het park blijven wonen en hoeven bovendien geen tuin meer te onderhouden. Het appartementencomplex wordt bovendien een meter lager dan Huize Wijhezicht, dus wat mij betreft blijft dat de dominante factor in het park.”

“Ik hoor telkens de kritiek dat er zoveel ruimte van het park af zou gaan, maar we hebben het nagerekend en uiteindelijk verliest het park slechts 2 procent van haar grootte”, vervolgt hij. “Daar heb ik zelfs bijna een eed voor moeten afleggen. En daarnaast hoor ik kritiek dat omwonenden bang zijn dat ze zo meteen het appartementencomplex in hun zicht hebben. Maar de bomen eromheen zijn veel hoger. Vanuit de noordkant zien ze zo meteen één grote haag. Daar heeft niemand blijvend last van. Ja, er worden bomen gekapt, maar er komt een groter aantal voor terug! De tegenstanders roeren zich het hardst, maar ik heb ook veel mensen gesproken die blij zijn met het plan en me aanraden er vooral mee door te gaan!”

Wel laat Van den Berg weten dat ambtenaren op dit moment extra onderzoek doen naar de alternatieve opties. Die worden op 31 oktober nogmaals, met extra onderbouwing, voorgelegd aan de raad. Hoe groot hij de kans act dat de raad kiest voor een alternatieve optie? “Daar laat ik me niet over uit. Ik wacht eerst de uitkomsten van het nadere onderzoek af.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.